Moj vrt

5 balkonskih ljepotica koje uvijek uspijevaju

Ništa ne uljepšava balkon kao cvijeće.

Rado biste svoj balkon ukrasili cvijećem, ali ne znate koje vrste traže najmanje njege?

Kako bismo vam pomogli pri izboru, donosimo 5 vrsta balkonskog cvijeća koje uvijek uspijeva

Kadifa je jedna od najpopularnijih ljetnih cvjetnica, što zbog svoje ljupkosti, što zbog malih zahtjeva u uzgoju. U kakvu god zemlju posadili ove zahvalne cvjetnice, one će uspjeti. Kadifica je balkonsko cvijeće bogate cvatnje lijepog cvijeta koja traje cijelo ljeto. Dolazi u nijansama žute i narančaste, a cvatovi mogu biti jednostavni ili puni.

Kadifica će najljepše rasti u sunčanom do polusjenovitom staništu uz propustan supstrat bogat hranjivima. Želite li cvatnju svojih kadifica produljiti tokom cijelog ljeta, obvezno je uklanjanje ocvalih cvatova te redovito prihranjivanje i zalijevanje.

Pelargonija je također poznata po svojoj otpornosti i nezahtjevnosti. Karakteriziraju je uspravni mesnati izboji s tamnozelenim listovima koji na rubu imaju karakterističan tamnozeleni prsten. Pelargonija dolazi u bijeloj, žutoj, ružičastoj, crvenoj, ljubičastoj i narančastoj nijansi.

Za rast joj treba sunčano stanište, ali zaštićeno od izravnog podnevnog sunca te propustan supstrat bogat hranjivima. Kako bi lijepo rasla, obvezno je uklanjanje ocvalih cvjetove i požutjelih listova kako se ne bi razvile bolesti. Pelargonije redovito zalijevajte, ali je potrebno ostaviti supstrat da se prosuši između dvaju zalijevanja.

Petunija je jedna od najpoznatijih vrsta za uređenje balkona. Ova prepoznatljiva cvjetna krasotica dolazi u mnogo oblika i boja cvjeta, bijeloj, žutoj, ružičastoj, ljubičastoj, plavoj i crvenoj, a može biti i dvobojna.

Cvjeta od lipnja do septembra, a potrebno joj je polusjenovito stanište te propusni, humusni supstrat. Zbog njezinih nježnijih cvjetova pazite da nije previše na vjetru.

Povezani članci

Provjerite također
Close
Back to top button