Kreativni kutakU Fokusu

5 aktivnosti za djecu i roditelje kada je zima i nema snijega

1. Bicikl je zabava za sva godišnja doba

Tko kaže da se bicikl ne može voziti zimi, laže. Hladno ne znači mokro vrijeme.

Nemojte svom djetetu oduzeti vožnju biciklom zimi i čekati s predstavljanjem bicikla do proljeća.

Dvogodišnjaci su itekako spremni sjesti na bicikl bez pedala i početi se gurati, a gurati se mogu do trenutka kada vi ocijenite da su već spremni za pedale.

Hladno vrijeme nije nikakva prepreka za vožnju biciklom
Hladno vrijeme nije nikakva prepreka za vožnju biciklom

Na biciklu bez pedala djeca se uče održavati ravnotežu i često se s guralica bez problema prebace na obični bicikl. I to bez pomoćnih kotačića.

Kada su klinci mali, često im se baš i ne da hodati. Guralice su zato dobre i za roditeljske živce. Na svom bicikliću dvogodišnjak je brz i siguran u sebe. Ne zastajkuje svakih dva metra da pogleda mrlju na asfaltu kao prilikom šetnje. Vožnja je zabavna laugh

A kad je vani hladno – toplo mu je jer stalno mora raditi svojim nožicama.

Isto vrijedi i za bicikl s pedalama. Djeci neće biti hladno kad se kreću.

Pripazite samo na ručice. I uzmite dva para rukavica ako je potrebno.

2. Izlet u prirodu: jer šuma je čarobna zimi

Šume su čarobna mjesta za djecu. Jeste li znali da mala djeca na drugačiji način doživljavaju drveće od odraslih? Za njih su drveća doista živa.

Organizirajte potragu šumi: za češerima, neobičnim kamenjem ili grančicama
Organizirajte potragu šumi: za žirevima, neobičnim kamenjem ili grančicama

U prirodi sve može biti igračka: kamen neobična oblika, hrpa šarenog lišća koja se može bacati i u koje se može zavaliti, a grana postaje mač ili čarobni štapić.

Nemojte zaboraviti spakirati nešto hrane i topli čaj za zimske piknike s nogu.

Ne samo da su slatki već se osjećaju i bolje ako sami na izlet nose omiljene kekse, sok i medu bez kojeg se ne može. A u ruksak mogu pospremiti i blaga iz čarobne šume.

3. Šetnja po kvartu i lokalno igralište

Bilo kakav izlazak na svjež zrak je dobar izlazak. Znamo, zima je i kad pokupite dijete u vrtiću i stignete kući već je mrak.

Neka vas mrak ne sprječava da barem pola sata do sat vremena ne prošećete kvartom i skočite do lokalnog dječjeg igrališta (ako je osvijetljeno).

Dječja igrališta zimi ne bi trebala biti prazna

U šetnju možete povesti i djetetovog ljubimca, ako je vaše dijete malo. S većim djetetom već možete prošetati i obiteljskog psa.

Velika je šansa da ćete tokom zime nailaziti na prazna dječja igrališta. Uzmite i neke igračke. Zagarantirana zabava za tobogan je utrka autića. Tobogan postaje pista!

4. Igra lovice

Lovice, lovača postaje top igra na otvorenom kada mališan napuni tri godine. Zašto je ne bi igrali i zimi? Iskoristite svoje ili neko školsko dvorište i krenite. I treba vas baš biti briga što drugi misle o vama kad se igrate sa svojim djetetom.

Osmijeh na licu djeteta za vrijeme igre je neprocjenjiv. A tek kad dijete vas ulovi!

Trebate ići van kada je hladno, ne zaboravite. A kada se vratite kući napunjeni dobrom voljom i crvenih obraza napravite šoljicu tople čokolade za vas i dijete.

I nastavite se igrati zajedno .

lafaboo.com

Povezani članci

Back to top button