Zdravlje

10 savjeta koji će vam pomoći izgledati i osjećati se bolje

Donosimo vam nekoliko savjeta kako se osjećati i izgledati bolje.

Pravilna prehrana

Probajte naći hranu koja najbolje zadovoljava vaše energetske potrebe kod kuće i na poslu. Postepeno eliminirajte nezdrave namirnice sa jelovnika. Jedite više voća i povrća, a smanjite ili izbacite masnu hranu, slatkiše i grickalice.-prenosimo sa portala zena.rtl.hr

Posjetite ljekara

Zakažite pregled kod svog ljekara i napravite pretrage kako bi provjerili svoje zdravlje. Isto tako barem jednom godišnje posjetite ginekologa i zubara.

Promijenite stil

Otiđite u kozmetički salon i posavjetujte se sa kozmetičarkom na koji način da bolje istaknete svoje prirodne atribute. Većina nas godinama ima isti stil šminkanja i teško se odlučimo na promjenu, pa savjet stručnjaka dobro dođe.

Vježbajte

Najbolje što možete napraviti za sebe i za svoj izgled je redovna vježba. Osjećati ćete se izvrsno, otiđite do obližnjeg sportskog centra i pogledajte kakve mogućnosti vam nude. Upišite aerobik, pilates ili krenite na plivanje i redovito se bavite vježbanjem (barem dva puta sedmično). Osjetit ćete razliku već i od dnevne šetnje od 15-30 minuta ili vožnje biciklom.

Wellness

Priuštite si wellness vikend ove godine. Pobjegnite od svakodnevnog stresa i prepustite se čarima wellnessa i tako opustite tijelo i um. Bit ćete preporođeni i spremni za nove pobjede.

Spavanje

Naspavajte se! Dobar san će vam pomoći da vam koža izgleda ljepše, tamni krugovi ispod očiju izblijede, a imat ćete i više energije.

Očistite ormare

Pregledajte sve ormare i ladice i izbacite sve čemu nije mjesto tamo. Riješite se odjeće koju niste nosili u zadnjih godinu- dvije. Isto tako bacite svu kozmetiku koja je stara ili je više nećete koristiti.

Male stvari

Pijte barem 2 litre vode dnevno i skoncentrirajte se na druge “male stvari” koje možete svakodnevno raditi, a poboljšati će vaš izgled – ispravite držanje, više se smijte, slušajte sugovornike, istegnite se svaki dan, nemojte se voziti ako možete pješice, smanjite konzumiranje kofeina.

Budite bolja osoba

Napravite dobro djelo, bez da očekujete nešto zauzvrat. Osim osjećaja ispunjenja, dobrota i pristojnost pridonijet će vašoj unutarnjoj i vanjskoj ljepoti.

Postavite si cilj

Ove godine nemojte izmišljati izgovore već čvrsto odredite datum i ispunite cilj koji ste si zacrtali!

akos.ba

Povezani članci

Back to top button