Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > 10 godina rada Centra za certificiranje halal kvalitete u Hrvatskoj

10 godina rada Centra za certificiranje halal kvalitete u Hrvatskoj

Centar je dobitnikom brojnih priznanja i nagrada na svjetskoj razini za djelovanje u području halala, te je relevantan sagovornik na svim svjetskim manifestacijama o halal tržištu

 Centar za certificiranje halal kvalitete danas slavi 10 godina poslovnih uspjeha. Od samog početka Centar je usmjeren na podizanje kvalitete i konkurentnosti proizvoda i usluga certificiranih prema zahtjevima halal standarda koji je registriran 2010. godine u Hrvatskom zavodu za norme što ga čini jednim od prvih halal standarda u Evropskoj uniji.“Sa zadovoljstvom ističemo da su do sada halal certificirani poznati prehrambeni brendovi – njih više od 5.000 kao i hotelski lanci, te proizvodi i usluge drugih grana poput farmaceutske, kozmetičke, obrazovnih ustanova i slično. Na izazovnom i zahtjevnom svjetskom tržištu, halal se pozicionizirao kao garancija sigurnosti i kvalitete proizvoda i usluga i tržišna je niša. Halal tržište izrazito je dinamično i globalno najbržerastuće s trenutno procijenjenom vrijednošću od 2 trilijuna američkih dolara”, ističu iz Centra za cetrificiranje halal kvalitete.

Dodaju kako je zahvaljujući opredijeljenosti u postizanju trajnih i dodatnih vrijednosti i kvalitete poslovnih aktivnosti halal, certifikat Centra za certificiranje halal kvalitete postao međunarodno priznat i prisutan o čemu svjedoče mnogobrojne međunarodne akreditacije čime je omogućen neometan izvoz na halal tržište.

Svoje aktivnosti osim certificiranja Centar usmjerava i prema boljem pozicioniranju hrvatskog gospodarstva na halal tržištu, stoga organizira mnogobrojne susrete, sastanke te sudjeluje na različitim događajima. Osim toga, Centar je dobitnikom brojnih priznanja i nagrada na svjetskoj razini za djelovanje u području halala, te je relevantan sagovornik na svim svjetskim manifestacijama o halal tržištu na kojima promiče poslovne mogućnosti hrvatskog gospodarstva. Centar je bio domaćin i World Halal Daya, najvažnijeg događaja o halalu ikad organiziranog u Hrvatskoj i događaja koji je obilježio svjetsku halal scenu u 2016. godini.

Broj proizvođača i pružatelja usluga na halal tržištu u stalnom je porastu što objašnjavaju rezultati nedavno provedenog istraživanja “Doprinos halal industrije jačanju gospodarstva s posebnim osvrtom na prehrambenu industriju i turizam“ koji potvrđuju da je s halal certifikatom preko 49 posto poduzeća povećalo izvoz, a preko 87 posto hotelijera povećalo broj noćenja i dolazaka gostiju. Halal Friendly Destination koncept je Centra za certificiranje halal kvalitete kojom osigurava veću dostupnost halal proizvoda i usluga prilikom putovanja kao odgovor na rastuću potražnju za halal turističkim destinacijama.

“Srdačno se zahvaljujemo svim našim cijenjenim klijentima i partnerima na iznimnoj dosadašnjoj suradnji. Pred nama su mnogobrojni izazovi za koje vjerujemo da ćemo zajedničkim snagama uspješno savladavati – ustrajni u jačanju kvalitete i konkurentnosti proizvoda i usluga”, zaključuju iz Centra za certificiranje halal kvalitete.

business-magazine.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top