Ekonomija

Vitez: Dok mnogi otpuštaju Divan zapošljava nove radnike

Svjedoci smo utjecaja aktuelne pandemije na naš život, na našu svakodnevnicu i općenito veliki psihički pritisak koji preživljavamo. Iz tog razloga vam donosimo jednu pozitivnu priču iz malog grada Viteza o Fabrici namještaja Divan.

Prva asocijacija na riječ namještaj, mnogim našim sugrađanima, je firma “Divan”. Razlog je veoma jednostavan; povjerenje kupaca zadobijeno dugom tradicijom i kvalitetnim proizvodima. Pored toga neosporna je i činjenica da je firma “Divan”, od početka svog djelovanja, nesebično pomagala lokalnu zajednicu, humanitarne akcije i pozitivne projekte.

U jeku ove pandemije, usljed mnogih otpuštanja, kompanija Divan d.o.o. Vitez, iako je bila pogođena zabranom rada i osjetila veliki pad prometa, uspjela je uz veliki napor da zadrži sve radnike bez ijednog otpuštanja, ali i zaposli novih šest radnika prilikom ponovnog uspostavljanja pogona proizvodnje i maloprodajnih salona.

Divan d.o.o. Vitez je fabrika namještaja koja se bavi proizvodnjom svih vrsta tapaciranog, pločastog i  stilskog namještaja. Svoje maloprodajne salone ima u Vitezu, Zenici i Sarajevu, a veleprodajno snabdijeva preko 50 salona u Bosni i Hercegovini i okruženju, a ima tradiciju dug već preko 30 godina.

Veliki je ovo uspjeh za jedno srednje preduzeće koje važi za preduzeće sa minimalnom zaduženosti i bez kreditnih opterećenja

Razgovarali smo sa menadžerom prodaje, gospodinom Alminom Jašarevićem , čestitali mu na ovom uspjehu te ga pitali o tome kako danas funkcionišu njihovi pogoni u proizvodnji i maloprodajnim salonima, na šta nam je odgovorio:
„Mnogo vam se zahvaljujem što ste to primijetili i odlučili da podijelite sa čitateljima, nadam se da će naša borba biti primjer i ostalim poslodavcima. Mi smo hvala Bogu uspostavili ponovno pogone proizvodnje, salone u Vitezu, Zenici i Sarajevu, te uz sve mjere zaštite koje su preporučene, obezbjedili smo maske i dezinfekciona sredstva pa tako uprkos pandemiji navikavamo se živjeti sa njom i ići dalje.“

viteskiportal.com

Povezani članci

Back to top button