Vi ste ovdje
Home > Naše aktivnosti > Humanitarni rad > UG Svitanje i AKOS organizirali iftar u Bosanskom Šamcu

UG Svitanje i AKOS organizirali iftar u Bosanskom Šamcu

UG Svitanje i AKOS su u subotu (27.7.2014.) u sklopu projekta “Iftari za područja pogođena poplavama i klizištima” organizovali iftar u Bosanskom Šamcu.
Iftar je održan u džamiji Azizija u koordinaciji sa glavnim imamom Medžlisa IZ Bosanski Šamac, Safet ef. Karahmetovićem.
Prisutnima se obratio ef. Karahmetović sa riječima zahvale Allahu, dž.š., zatim donatorima i svim džematlija koji su se odazvali. Zahvalio se AKOS-u koji je pružao podršku u čišćenju grada nakon poplava i izrazio zadovoljstvo što još uvijek postoje one koji nisu zaboravili povratnike.

Predstavnik AKOS-a Adnan Ljevo upoznao je ovaj džemat sa aktivnostima i radom naše organizacije. On je omladinu pozvao da ulože dodatne napore na svome odgoju i edukaciji i da kroz institucionalni rad u NVO sektoru i strukture Islamske zajednice na temeljima univerzalnih vrijednosti popravljaju stanje u svom okruženju.

 

Ovim iftarom u Bosanskom Šamcu okončan je projekat iftara za poplavljena područja kojeg je finansirao Džemal Seker iz Paname preko engleske organizacije Islamic Help. U toku ramazana AKOS je preko svojih pridruženih članica UG Svitanje, Selsebil, AKOS-most uz koordinaciju sa Medžlisima IZ organizovao iftare u Živinicama, Sanskom Mostu, Begovom Hanu, Drinjači i Prozoru.

Ovom prilikom se u ime AKOS-a zahvaljujemo donatoru Džemalu Sekeru iz Paname na podršci Bošnjacima pogođenim poplavama.

Akos.bA

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top