Humanitarni radNaše aktivnostiOstale aktivnostiU Fokusu

Udruženje Svitanje: Očistimo naše džamije

Studentski sektor Udruženja Svitanje vas poziva da se pridružite akciji čišćenja džamija na Dobrinji i Jahja-pašine džamije kod Fakulteta islamskih nauka.
Odraz jednog društva su džamije. Koliko pazimo o tim časnim prostorima govori i o tome kakvi smo mi sami. Svjedoci smo koliko se gradi velikih džamija sa mnoštvom vanjskih ukrasa, međutim, koliko pazimo na unutrašnjost i čistoću ovih kuća gdje se spominje i veliča Najuzvišeniji.
Kao i čovjek kojem lijepa vanjština ne znači mnogo ako ne održava svoju dušu čistom, tako isto je potrebno da ne zapostavimo čistoću naših džamija, mjesta gdje dolazimo kako bi se duhovno napojiili.

Budite jedni od onih koji vode brigu o Allahu najdražim mjestima na zemaljskoj kugli i priključite se ovoj akciji.

Akcija čišćenja Jahja-pašine džamije i džamije na Dobrinji će se održati 04. juna, a za prijave i dodatne informacije kontaktirajte nas na broj telefona: 061/230-450(Viber)

“Allahove džamije održavaju oni koji u Allaha i u onaj svijet vjeruju i koji namaz obavljaju i zekat daju i koji se nikoga osim Allaha ne boje; oni su, nadati se je, na pravom putu.” (Et-Tevbe, 18)

#ostavitrag

Povezani članci

Back to top button