Vi ste ovdje
Home > Naše aktivnosti > Humanitarni rad > Svitanje projektom „Dajte im razlog za osmijeh“ nije zaboravilo sarajevsku djecu

Svitanje projektom „Dajte im razlog za osmijeh“ nije zaboravilo sarajevsku djecu

Obradovani učenici OŠ Dobroševići uoči bajramskih praznika U saradnji sa upravom Osnovne škole Dobroševići odabrano je 20-tak učenika sa područja Riječice, Reljeva, Bojnika, Ahatovića i Dobroševića za podjelu školskog pribora i ruksaka.

Ideja za ovu akciju je potekla od volontera i aktivista Udruženja Svitanje koji poznaju situaciju u navedenim naseljima i školi, a učestvuju godinama u projektu Svitanje „Dajte im razlog za osmijeh“ i drugim aktivnostima.

Direktor Duran Mrndžić je izjavio za portal Akos.ba da je jako obradovan posjetom i poklonima za mališane i iskazao želju za saradnjom na drugim projektima kada je u pitanju udruženje Svitanje.

Ova akcija je dio projekta „Dajte im razlog za osmijeh“ koji se realizuje devetu godinu.

Ove godine do sada projektom je obuhvaćeno 750 djece u devet općina (Kotor Varoš, Bratunac, Rogaticu, Višegrad, Rudo, Bijeljinu, Zvornik, Prnjavor, Stolac), a u pripremi je i posjeta Kreševu čime će ukupni broj djece koji su obuhvaćeni ovim projektom premašiti 800.

Opširnije o projektu pročitajte ovdje.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top