Vi ste ovdje
Home > Magazin > Zanimljivosti > Stanarima Burj Khalife prijete isključenjem lifta

Stanarima Burj Khalife prijete isključenjem lifta

Stanarima u Burj Khalifi u Dubaiju proteklog vikenda zaprijećeno je isključenjem klimauređaja i liftova zbog spora uslijed neplaćanja određenih naknada.

 Iz kompanije Emaar Properties, vlasnika ovog zdanja na 160 spratova, izdali su obavijest kojom upozoravaju stanare da plate korištenje zajedničkih usluga kako bi se osiguralo njihovo neometano funkcionisanje.

 Glasnogovornik kompanije je za CNN istakao da neki od vlasnika stanova nisu platili ove usluge od 2012. godine. Ograničavanje pojedinih usluga počelo je već u nedjelju.

 Vlasnicima koji ne plaćaju usluge zaprijećeno je da će im za početak biti onemogućen pristup garaži, teretani, bazenu i teniskim terenima.

 U neboderu Burj Khalifa je 900 luksuznih apartmana od 12. do 108. sprata. Iz kompanije Emaar nisu otkrili koliko košta stanarina, ali agenti koji se bave poslovima s nekretninama kažu da je cijena oko 55.000 dolara godišnje, te da se cijela ta suma mora platiti unaprijed. Usluge za korištenje zajedničkih usluga, o kojima se strane spore, godišnje koštaju još 25.000 dolara. 

Klix.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top