Biseri mudrosti

Stalno učenje salavata otklanja teret, liječi tugu i otvara vrata opskrbe

U ovom članku donosimo nekoliko savjeta od dr. Aida el-Karnija

Stalno ponavljanje riječi (salavata): “Salavat i selam neka su naMuhammeda, sallallahu ‘alejhi ve sellem” odstranjuje srdžbu, otklanja terete, liječi tužno srce, otvara vrata znanja i pomaže u dobijanju blagodati.

Sjeti se Allahovih blagodati! On te stvorio, uputio na Pravi put, učinio te imućn i m nakon siromaštva, podučio te nakon što si bio neznalica i pomogao te onda kada si bio gubitnik.

Koliko puta si zatražio nešto od Allaha, pa ti je On dao to što si tražio? Koliko puta si posrnuo, pa ti je On dao olakšanje? Koliko puta si se molio tražeći nešto što ti je prijeko potrebno, pa ti se On odazvao?

Uzvišeni Allah je rekao: „Pozovite Me i zamolite, Ja ću vam se odazvati.” (Gafir, 6o.) Podignite svoje ruke moleći Allaha, tražite od Njega ono što vam treba, tražite ono što vam je potrebno za život i svoje stanje iznosite samo pred Njega.

Allah će se odazvati nevoljniku, otkloniti njegovu nevolju, nesreću i žalost. Allah mu može ispuniti njegove potrebe i nade.

Nastoj pomoći onima koji su manjkavog morala i oprosti im kada te uvrijede, mrze ili povrijede, jer će ti Allah to nadoknaditi.

Ako se kapetan broda prestraši, on doziva: “O Allahu!’: ako se osoba izgubi, ona doziva: “O Allahu!’: ako zatvorenik padne u depresiju, on doziva: “O Allahu!’: ako strpljivi bude previše uznemiravan, on će povikati: “O Allahu!”

Autor: dr. Aid el-Karni

Za Akos.ba priredio: Nedim Botić

Povezani članci

Provjerite također
Close
Back to top button