Vi ste ovdje
Home > Naše aktivnosti > Kultura i obrazovanje > Sarajevo: AKOS organizovao seminar na temu “Kako iskoristiti šansu za uspjeh”

Sarajevo: AKOS organizovao seminar na temu “Kako iskoristiti šansu za uspjeh”

Brineći za ispravno razumijevanje prilika i šansi koje se pružaju kroz svakodnevni angažman, AKOS je za svoje članove i simpatizere, u nedjelju 21. februara tekuće godine, organizovao seminar u Sarajevu.

Seminar pod nazivom “Kako iskoristiti šansu za uspjeh” je održan u prostorijama Centra za lično i profesionalno usavršavanje.
AKOS-ovi članovi i simpatizeri iz Sarajeva, Živinica i Krajine, su se okoristili današnjim savjetima uvaženih uvodničara: Mirsad Mešanovića, imama u džematu Zabrđe, Sarajevo i hafiza Huseina Sharkawija, AKOS-ovog trenera za edukaciju.

Seminar je vodio Adnan Ljevo, član AKOS-a.

Četrdeset polaznika današnje radionice su nakon kratkih uvodnih predavanja uvaženih predavača, imali priliku da kroz četiri grupe elaboriraju vlastite nedoumice o prilikama koje se svakodnevno pružaju kroz lični i društveno koristan angažman.

Jedan multimilioner je, gostujući u talk showu na televiziji, na pitanje voditelja kako je uspio u životu zaraditi toliko novca, odgovorio: “Iskoristio sam šanse koje su mi se ukazale.”

Svaki čovjek svakodnevno ima šansu da radi dobra djela i da tako ostavlja trajno dobro za sebe i za društvo pa je zbog toga bitan pristup svakog pojedinca u korištenju ukazanih šansi.

Vjera islam nas uči da budemo od koristi sebi i društvu u cjelini. Poslanik Muhammed alejhisselam je rekao: “Najbolji čovjek je onaj koji najviše koristi ljudima.”

Galerija slika na Akos.ba Facebook stranici

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top