Zdravlje

Riješite nedostatak željeza u krvi

Gubitak željeza u krvi posljedica je povećane kiselosti (upalnog ili yin stanja) krvi. Popraviti takvo stanje je jednostavno i stoga vam nudim da primijenite sljedeće savjete provjerene efikasnosti:1. Ne pijte tekućine (vodu, sok i slično) uz jelo i dva sata nakon jela. Inače piće uz jelo i unutar dva sata nakon jela ispire slinu iz hrane koja je još u želucu. Želudac tada nastavlja izlučivati svoju kiselinu tražeći slinu sa kojom treba stvoriti potrebnu ravnotežu kako bi prva probava koju želudac obavlja bila potpuna. U takvoj situaciji povećava se kiselost krvi.

2. Pazite da u lokalu uvijek tražite vodu ili sok bez leda.  Led koji se proizvodi u plastičnom ambijentu hladnjaka ima virusnu memoriju (osim ako hladnjak nije od čelika iznutra, a toga u ugostiteljstvu i domaćinstvu nema). Virusna memorija koju led preuzima iz plastične okoline visoko je upalnog karaktera i time uveliko povećava kiselost krvi.

3. Hranu dobro žvačite i to svaki zalogaj tako da u njoj bude stalno prisutna slina. Ukoliko se uz jelo konzumira vino, uzimajte ga u malim gutljajima, zadržavajući ga za trenutak u ustima tako da se i vino pomiješa sa slinom i potom ga tek progutajte.

4. Izbjegavajte sve proizvode koji sadrže zaslađivače umjesto šećera. Izbjegavajte tropsko voće (tretirano je raznim za organizam otrovnim zaštitnim sredstvima). Izbjegavajte i povrće koje je raslo u plasteniku ako vam je to moguće provjeriti. Negativan učinak na krv jednak je onom vode iz hladnjaka.

5. Izbjegavajte piti vodu iz plastičnih spremnika koji se obično nalaze na javnim mjestima i u poslovnim prostorima. Ta je voda, osim što se nalazi u nedovoljno inertnim spremnicima od plastike, izložena zrakama svijetlosti najčešće neonske ili štedne rasvjete koja je necjelovitog sunčevog spektra i kao necjelovita djeluje agresivno na ambijent, a vodu posebno.

6. U trgovinama birajte hranu i pakovanja koja nisu izložena rasvjeti u prodajnom prostoru, već birajte onu koja nije u dosegu svijetla. Umjetna rasvjeta (znatno reduciranog sunčevog spektra) kao i ona štednih žarulja djeluje agresivno na okolinu, smanjujući cjelovitost tvari koje obasjava, unoseći u njih upalno svojstvo, iscrpljujući ljudski organizam.

7. Izbjegavajte sojino ili rižino mlijeko. Ovi derivati u sebi sadrže (kao i druge necjelovite i rafinirane tvari u prehrani) pamćenje cjelovite prirodne sirovine iz koje su izdvojeni i nastoje se slijedom tog pamćenja vratiti u svoje izvorno cjelovito stanje. Stoga su agresivni u odnosu na organizam koji ih konzumira i slabe ga.

8.Općenito smanjite unos necjelovite hrane koja spada u kategoriju ‘pet bijelih otrova’: bijelo brašno, ljuštenu rižu, sol, šećer, mlijeko i mliječni proizvodi.

Zašto su te mjere potrebne?

Nedostatak željeza u krvi posljedica je promjene molekularne strukture željeznih spojeva koje tijelo uzima hranom. Sama atomska struktura željeza (Fe) sadržana u krvi, labilna je u svojem elektronskom omotaču i kod pojave ekspanzije ili upale (naglašenog yin stanja) u tijelu, atom željeza gubi elektrone iz svog omotača, a time i svojstvo željeza prepoznatljivo u laboratorijskoj analizi krvi.

Uzimanje farmaceutskih pripravaka koji su obogaćeni željeznim spojevima neće riješiti vaš problem jer za održanje željeza u krvi u tijelu ne postoje ambijentalni uvjeti ako se ne usvoje naprijed navedene mjere. Sudbina unesenog željeza u obliku pripravka ista je kao i sudbina onog unesenog hranom. Prestanete li ga uzimati, a niste promijenili navike, liječenju neće biti kraja.

Nasuprot tome, ukoliko se pridržavate naprijed navedenih uputa, osposobiti ćete tijelo i njegov sustav izmjene tvari da samostalno obnovi i trajno zadrži iz hrane dobiven sadržaj željeza. Takva disciplina odabira prehrambenih proizvoda i njihovog čuvanja kao i povećanje udjela u prehrani cjelovitih (integralnih) sirovina poput organski uzgojenih žitarica, grahorica i povrća, ubrzo će pokazati povoljan rezultat laboratorijskog nalaza krvi.

Analiza

I na kraju, bilo bi svakako dobro analizirati i stanje vaših pluća i plućnih ovojnica. Krute plućne ovojnice i pluća koja nedovoljno koriste svoj kapacitet redovito su u stanju akutne ili kronične upale. Nedovoljna cirkulacija zraka u plućima, dovodi ponajprije do upale u njima sadržane zračne mase, a s vremenom i do upale plućne strukture. Potrebno je ustanoviti koji su oblici upamćenog stresa u stanicama pluća uzrokovali takvo stanje. Iz plućnog tkiva moguće je otkloniti one memorije koje su uzrokovale stanje slabosti. Pluća koja su onemogućena u ostvarenju punog daha, unose u krv memoriju upale – kiselosti – yin i na taj način uvelike utječu na gubitak željeza u krvi. Važno je napomenuti da je takvo stanje vrlo često uzrokuje stanje depresije. Nedovoljno kretanje i dugotrajan boravak u zatvorenom prostoru, pogotovo u zimskom periodu, pogoršavaju kvalitetu zraka u plućima, a time i kvalitetu krvi.

Zdravi i veseli bili!

Boris Cyprýn

zena.rtl.hr

Povezani članci

Back to top button