Moja putovanjaU Fokusu

Putovanja jačaju porodicu

Ljeto je vrijeme raspusta i godišnjih odmora, pa ako imate mogućnosti, iskoristite to da što više putujete sa porodicom. Nije važno da li je to odlazak na neko egzotično mesto ili produženi vikend na selu, jednodnevni izleti na kojima možete upoznati ljepote naše zemlje i mnogo toga naučiti o njoj... Važno je da putujete zajedno i provodite vrijeme u razgovoru, igri i rekreaciji.

Stručnjaci kažu da ovakve prilike, kada se svi posvećuju jedni drugima, jačaju veze između supružnika, roditelja i djece, kao i braće i sestara. I stvaraju nezaboravne uspomene. Zato zaboravite na obaveze i brige, stavite se u službu svoje porodice. Imaćete vremena da se kroz razgovare i upoznate bolje, jer svakodnevne obaveze to često ne dozvoljavaju. Naučite jedni od drugih neke stvari…

Zaboravite na kompjuter i slikanje za društvene mreže, već se okrenite jedni drugima. To je trenutak da razmislite malo o svojoj porodici i ojačate veze. Predložite djeci da se šetate, igrate, razgovarate i učite, a ne da svako bude u svom svijetu, sa telefonom. Putovanja su prilika i da zajedno upoznate novo okruženje, kulturu, jezik, običaje, hranu, muziku… Tako ćete zajedno otkriti neke stvari koje niste znali jedni o drugima, a koje će vas dodatno zbližiti i ostati vam u sjećanju. (novosti.rs)

akos.ba

Povezani članci