Promo i kataloziU FokusuZdravlje

Predstavljamo vam: Centar za stare osobe

Centar je projekat Medžlisa Islamske zajednice Mostar i jedini projekat sa uslugama za osobe treće životne dobi po islamskim principima u Bosni i Hercegovini.

Briga o osobama treće životne dobi u moderno opremljenim smještajnim kapacitetima i ugodnosti prirode platoa Podveležja na obroncima planine Velež u srcu Hercegovine.

Medžlis Islamske zajednice Mostar kroz Centar za stare osobe olakšava život porodicama kroz visokokvalitetne usluge za starije i nemoćne, pokretne, polupokretne i nepokretne osobe.

Centar za stare osobe smješten je na platou Podveležja iznad Mostara, u podnožju planine Velež. Predstavlja tipičan primjer hercegovačkog kraškog područja. Obiluje suncem, ljekovitim biljem i brojnim historijskim spomenicima. Okrenut suncu i može se pohvaliti sa više sunčanih dana od Mostara.
 
Zašto odabrati nas?
Poboljšati kvalitetu života korisnika kroz holistički pristup
Sklad uma, tijela, emocija i duha. Njegovanje tradicionalnih i kulturnih vrijednosti našega identiteta.
Stvoramo okruženje u kojem starijim osobama nudimo podršku i podsticaj da nastave živjeti ispunjen i kvalitetan život sa smislom.
 
Položaj
Centar je smješten u podnožju planine Velež na nadmorskoj visini većoj od 700 metara.
Klima
Zračna banja, većim dijelom godine okupana suncem.
Hrana
Ishrana je prilagođena zdravstvenom stanju svakog korisnika.
Rekreacija
Opremljen savremenom opremom po evropskim standardima.
 

Centar za stare osobe opremljen je savremenom opremom koja odgovara svim evropskim standardima.

Za polupokretne i nepokretne osobe na raspolaganju su kreveti sa električnim funkcijama opremljeni medicinskim madracima sa antidekubitalnim svojstvima.

Korisnicima Centra za stare osobe na raspolaganju je trpezarija, na čijem stolu će biti servirana hrana i specijalteti pažljivo spravljani i pripremani od strane naših kuhara i osoblja u kuhinji.

Našim korisnicima osiguravamo osnovne životne potrebe

Ishrana korisnika smještenih u Centru za zbrinjavanje osoba treće životne dobi obezbjeđivaće se u skladu sa utvrđenim normativima i standardima, kao i zahtjevima struke, starosnoj dobi i zdravstvenom stanju korisnika. Na osnovu tih zahtjeva sačinjavaće se jelovnik.

Dnevni boravak nudi kutak za odmor i druženja, društvene igre, igre memorije, šah, pletenje i dekupaž.

Terasa pogodna za pristup starijih osoba razlog su više za zadovoljstvo naših korisnika.

Socijalni rad i potreba za ovom vrstom usluge proizilazi iz činjenice da svaki korisnik u Centar dolazi kao formirana ličnost, sa različitim osobinama, kulturnim i drugim navikama, različitim temperamentom i karakterom, sposobnostima i nivoom obrazovanja, sa različitim motivima dolaska i porodičnom situacijom.

Ukoliko trebate više informacija

pozovite nas na +387 61 306 706, pišite na info@centarzastare.ba ili posjetite direktno na lokaciji.

akos.ba

Povezani članci

Back to top button