Vi ste ovdje
Home > U Fokusu > Poziv za volontiranje u projektu Udruženja Svitanje “Dajte im razlog za osmijeh”

Poziv za volontiranje u projektu Udruženja Svitanje “Dajte im razlog za osmijeh”

Humanitarni sektor Udruženja Svitanje već osmu godinu organizuje akciju prikupljanja školskog pribora za povratničku djecu.

 Akcija je započela 2009. godine na osnovu ideje nekoliko studenata iz Istočne Bosne, koji svjedoče teškoćama s kojima se svakodnevno suočavaju povratnička djeca, kao i njihovi roditelji.

Prethodnih godina smo uspjeli obradovati djecu iz Zvornika, Bratunca, Vlasenice, Milića, Glamoča, Prozora, Goražda, Ustikoline, Livna, a iz ovog projekta se izrodio i projekat “Školarci Rogatice”, koji je tim malim borcima omogućio nezaboravan raspust u Sarajevu.

Prošle godine u ovom projektu je bilo obuhvaćeno 300 djece, a ove godine planirano je širenje projekta na regiju Banja Luka.

Također, smo ovoj djeci uručili ruksake koji su sadržavali sveske i osnovni pribor za školu, zatim jednokratne stipendije, kao i pomoć u vidu odjeće i obuće.

Planiramo održati prikupljanje pribora u marketima: Bingo, Amko Komerc i Robot, a svoje donacije možete dostaviti i u prostorije Udruženja Svitanje koje se nalaze u ulici Sagrdžije 43 (iznad FIN-a).

Prvog vikenda akcije (20 i 21.08.) volonteri Udruženja Svitanje bit će u marketima Robota (Rajlovac, Hrasno i Socijalno) u periodu od 11:00 do 20:00 sati.

Učestvovati možete i uplatom na žiro račun udruženja Svitanje: 1410010001506575, sa naznakom: Za akciju prikupljanja školskog pribora.

Ovoj akciji možete doprinijeti i volontiranjem u jednom od spomenutih marketa, popunjavanjem sljedećeg obrasca:

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1-wT5AdFyMM-78FXcKY96PV53CFSjfXYW-07xV9wsPjE/edit#gid=0 

Nijedan naš doprinos nije mali, ako je od srca i ima plemenit cilj. Pomoći djecu i omogućiti im pravo na školovanje zaista spada u djelo koje će im izmamiti osmijeh na lice. Znat će da nisu zaboravljeni i da postoji neko kome je stalo do njihove budućnosti. Pozivamo vas da budete dio ovog tima i da nam pomognete da obradujemo mališane i olakšamo njihovim roditeljima, jer lična sreća je u sreći drugih.

{youtube}y25UHXqsYDA{/youtube}

Pratite rad Udruženja Svitanje preko službene Facebook stranice

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com