Vi ste ovdje
Home > Naše aktivnosti > Ostale aktivnosti > Podrška UG Svitanje roditeljima i učenicima iz Konjević Polja

Podrška UG Svitanje roditeljima i učenicima iz Konjević Polja

Udruženje „Svitanje“, danas (14.10.2012.) je organizovalo skup podrške djeci i roditeljima iz Konjević Polja, koji ovih dana doživljavaju diskriminatorski odnos od strane vlasti RS-a.

Kao što je poznato oni su svoja prava došli tražiti ispred sjedišta OHR-a i u razgovoru sa predstavnicima roditelja smo stekli dojam da neće napustiti to mjesto sve dok ne dobiju svoja ustavna prava.

Radi se o klasičnom kršenju i ugrožavanju ljudskih prava na obrazovanje i zbog toga smo se osjećali dužni da damo podršku ovim demonstracijama.

Inače, posljednja tri dana, članovi „Svitanja“, konstantno odlaze ispred zgrade OHR-a kako bi podržali demonstrante i pomogli im u njihovim potrebama.

Pored moralne podrške, članovi Udruženja su djeci danas podijelili i dio školskog pribora i slatkiša, kako bi u šatorima u kojima su smješteni, mogli osjetiti barem malo školske atmosfere.

Nadamo se da će se djeca vrlo brzo vratiti u školske klupe, te da će im vlasti u RS-u omogućiti da žive normalnim  i dostojanstvenim životom.

Akos.bA

 

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top