Vi ste ovdje
Home > Naše aktivnosti > Kultura i obrazovanje > Počela Ljetna škola Svitanje 2019

Počela Ljetna škola Svitanje 2019

U ponedjeljak, 15. jula 2019., godine je sa roditeljskim sastancima i prvim časovima otpočela Ljetna škola Svitanje 2019.

Radi se o tradicionalnom i po kvaliteti prepoznatljivom edukativnom projektu udruženja Svitanje iz Sarajeva, koji je namijenjen za djecu uzrasta od devet do četrnaest godina.

Ove, kao i prethodnih godina, djecu očekuju brojne aktivnosti, kreativne, psihološke i pedagoške radionice, radionice iz oblasti dermatologije, medicine i stomatologije, izleti, takmičenja, druženja, projekcije filmova. Na kraju Ljetne škole, bit će upriličena svečanost dodjele diploma i nagrade za naše učesnike, te posebne nagrade za one koji su se posebno istakli učenjem i ponašanjem.

Ove godine aktivnosti škole će se realizovati u prostorijama tri škole na području tri sarajevske općine: Stari Grad (Prva Bošnjačka gimnazija), Novi Grad (OŠ Fatima Gunić) te Ilidža (Prva osnovna škola). Ukupno je upisano 100 djece, koja su podijeljena u starosne grupe, tri starije (djeca uzrasta od 12 do 14 godina) i tri mlađe grupe (djeca uzrasta od 9 do 11 godina). Zahvaljujemo se roditeljima i djeci na velikom interesovanju za Ljetnu školu, za pet dana od objave oglasa za prijave stiglo je više od 130 prijava, a potom se pristupilo odabiru polaznika.

Za rad s djecom su angažovani stalni profesori: hfz. Almedina Imamović (mlađa grupa Stari Grad), hfz. Fatima Čaušević-Trako (starija grupa Stari Grad), Amina Čolaković (mlađa grupa Novi Grad), Admir Iković (starija grupa Novi Grad), Ammar Cikotić (mlađa grupa Ilidža) i hfz. Nedim Botić (starija grupa Ilidža).

Svi stalni profesori su studenti i diplomanti fakulteta Islamske zajednice (Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu, Islamskog pedagoškog fakulteta u Bihaću i Zenici).

Koordinatorica projekta je hfz. Medina Živčić-Moco.

Pored redovnih profesora, angažovani su i gostujući profesori koji su zaduženi za časove iz oblasti značajnih ličnosti iz historije BiH, psihološke radionice, pedagoške radionice, kreativne radionice, te radionice o pravilnom pranju zuba. Ove godine, kao i prethodnih, za djecu su obezbjeđeni i izleti, jedan na lokalitetima u Sarajevu, te posjeta kraljevskom gradu Bobovcu.

Cilj Ljetne škole Svitanje je da djeci njihovo slobodno vrijeme, kojeg imaju mnogo u ovom periodu godine, popuni kvalitetnim sadržajem, te da na zabavan i pouzdan način provedu ljetni raspust. Ovim putem se zahvaljujemo svima koji su pomogli uspješno održavanje Ljetne škole Svitanje 2019, a djeci i njihovim roditeljima da uživaju i da se okoriste od njenih sadržaja.

Piše: Nedim Botić

#ostavitrag

svitanje.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top