Vi ste ovdje
Home > Ostalo > Obavijesti > Otvorene aplikacije za 12. Emmaus – Međunarodni omladinski radni kamp 2017 u Srebrenici

Otvorene aplikacije za 12. Emmaus – Međunarodni omladinski radni kamp 2017 u Srebrenici

Na kampu svake godine učešestvuje više od 100 mladih iz cijelog svijeta, koji žele doprinijeti razvoju ovog područja. I ove godine planirane su edukativne i zabavne radionice, razne sportske aktivnosti, izleti i druženja sa mladima, ali i akcija pomoći stanovništvu šireg područja općine Srebrenica. Cilj je približiti kamp lokalnom stanovništvu i skupa sa njima kreirati uvjete za ugodan i tolerantan život, i razvoj lokalne zajednice u Srebrenici.

«Sve ove aktivnosti doprinose promociji tolerancije i dijaloga kao osnovnog sredstva za razvoj i očuvanje mira i jačanje aktivnog učešća mladih u zajednici. Kroz različite izlete, posjete, prezentiranje običaja, tradicija različitih kultura i religija, učesnici kampa stiču nove vještine, poznanstva i nezaboravna iskustva, evo već 12. put. Zato pozivamo mlade iz cijele Bosne i Hercegovine da nam se pridruže na našem kampu u Srebrenici”, kazala je Mirela Ahmetbegović, rukovodilac Ureda za mlade MFS-EMMAUS-a.

Više o 12. Emmaus – Međunarodnom omladinskom radnom kampu“ možete saznati na oficijelnim stranicama Emmausa ispod. Aplicirati možete na linku:

https://docs.google.com/forms/d/1SroTCobLuKt8Sd7dqOGYWaT4jeyZDvSestQsjfs26Us

Dobro se boljim vraća!

http://www.mfs-emmaus.ba; Facebook: MFS-EMMAUS

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top