Vi ste ovdje
Home > Naše aktivnosti > Ostale aktivnosti > Održana Skupština Udruženja Svitanje: Izabran novi predsjednik

Održana Skupština Udruženja Svitanje: Izabran novi predsjednik

U nedjelju 16.02.2020. godine u novoizgrađenom sjedištu održana je vanredna Skupština Udruženja “Svitanje” Sarajevo, pridružene članice AKOS-a.

Članovi Skupštine su razmatrali izvještaj o radu Udruženja u proteklom periodu kojeg je prezentirao dosadašnji predsjednik Udruženja Adnan Ljevo.

Ova Skupština je bila i izborna te su članovi, nakon usvajanja pomenutih izvještaja, birali novog predsjednika Udruženja i članove Upravnog odbora.

Članovi su birali između dva kandidata za predsjednika, a nakon prebrojanih glasova Predsjedništvo Skupštine je utvrdilo da je kandidat Mahir Agić većinom glasova izabran za novog predsjednika Udruženja.

Novi predsjednik Mahir Agić se na kraju sjednice obratio prisutnima i zahvalio se članovima na ukazanom povjerenju te izrazio nadu da će Udruženje nastaviti napredak u aktivnostima i realizaciji programskih ciljeva.

Dosadašnji predsjednik Adnan Ljevo je dobio prigodni poklon od članova Udruženja kojeg mu je uručio predsjedavajući Skupštine Ekrem Čelebić.

On je u svom obraćanju izrazio zahvalnost članovima na saradnji i podršci.

Novi predsjednik Udruženja Svitanja je u svom obraćanju naglasio da će Udruženje intezivnije nastaviti sa radom na projektima kroz  koje jačamo našu jedinu domovinu Bosnu i Hercegovinu.

Među gostima Skupštine  bio je prisutan i predsjednik AKOS-a Asim Smajlović koji je pohvalio rad Udruženja Svitanje i istakao da zajednički angažman članica čini AKOS jednom od najjačih bošnjačkih nevladinih organizacija.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top