Vi ste ovdje
Home > Naše aktivnosti > Ostale aktivnosti > Mirna šetnja za Quds “Sloboda nije privilegija” u Sarajevu

Mirna šetnja za Quds “Sloboda nije privilegija” u Sarajevu

Foto: klix.ba

Udruženje Palestinska dijaspora danas (07.06.2014.)  je u Sarajevu organiziralo mirnu šetnju pod nazivom ”Sloboda nije privilegija”

Suorganizatori ovog događaju su bili i UG Svitanje i „Palestinian Cultural Club“.
Učesnici su krenuli ispred Sebilja na Baščaršiji u 12.00 sati te šetali do Trga djece Sarajeva.

{youtube}UYvSUK9A8II{/youtube}

Iz Udruženja su podsjetili da se 7. juni obilježava u čitavom svijetu kao sjećanje na 7. juni 1967. godine, kada je istočni Quds okupiran što podrazumijeva blokiranje i skrnjavljenje svih islamskih i kršćanskih svetih objekata i građevina u tom gradu.

Istakli su da se, nažalost, situacija nije promjenila do današnjeg dana.

 

Udruženje je mirnom šetnjom poslalo poruku čitavom svijetu da u stoljeću u kojem živimo nije dopustivo da se ljudska prava krše bez da se odgovara za to.

Zato je naš slogan na sutrašnjem okupljanju “Sloboda nije privilegija”, saopćeno je iz Udruženja Palestinska dijaspora za agenciju FENA.

{youtube}FmKn6PInbD8{/youtube}

“Svaki dobar čovjek, svaki Palestinac, svaki musliman, svi dobri ljudi su sa Palestinom, oni su uz narod Palestine. Ovom šetnjom želimo poslati jasnu poruku čitavom svijetu da u stoljeću u kojem živimo nije dopustivo da se ljudska prava krše bez da se odgovara za to”, kazao je predsjednik Udruženja Palestinska dijaspora u BiH Mohammed Hamad.

 

Akos.bA

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top