Vi ste ovdje
Home > Duhovnost > Koncertom “Večer muslimanske duhovnosti” završava manifestacija Dani o Allahovom poslaniku “Selam, ya Resulallah”

Koncertom “Večer muslimanske duhovnosti” završava manifestacija Dani o Allahovom poslaniku “Selam, ya Resulallah”

Manifestacija Dani o Allahovom poslaniku “Selam, ya Resulallah” ove godine je održana pod motom ajeta iz kur'anskog poglavlja Merjem: “…i da majci svojoj budem dobar…!”, a manifestacija će biti završena koncertom “Večer muslimanske duhovnosti”.

Bogat program

Medžlis Islamske zajednice Sarajevo kao organizator je za posjetitelje u Skenderiji pripremio bogat program, koji se sastojao od učenja odlomaka iz Kur'ana, ilahija, mevluda i drugih prigodnih sadržaja.

Mustafa Isaković ističe da je dvorana disala jednim dahom.

“Osjećali smo potrebu da ponudimo nešto više ove godine. Ovaj koncert postaje jedna prepoznatljivost mjeseca rebiul-evvela u Sarajevu. Naši posjetioci imali su priliku da poslušaju nove intepretacije ilahija, posebno pripreman program, ” – izjavio je Isaković.

Podsjećamo, manifestacijom “Dani o Allahovom Poslaniku – Selam, ya Resulallah”, promoviraju se univerzalne vrijednosti iz Poslanikovog života, u duhu solidarnosti, humanosti i doprinosa očuvanju tradicije islama u Bosni i Hercegovini.

akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top