Vi ste ovdje
Home > Ostalo > Obavijesti > I ove godine kampanja „Za hiljadu osmijeha“

I ove godine kampanja „Za hiljadu osmijeha“

Uprava za vanjske poslove i dijasporu Rijaseta Islamske zajednice u BiH, u saradnji sa udruženjima „Kaizen“ iz Sarajeva i ove godine pokreće kampanju „Za hiljadu osmijeha“ koja za cilj ima da pripremi i obezbijedi bajramske paketiće za što veći broj djece iz džemata širom BIH, sa akcentom na povratničke džemate. Zahvaljući velikom odzivu donatora u prošlogodišnjoj akciji uspjeli smo obezbijediti 4000 paketića koji su podijeljeni u povratničkim mektebima i javnim ustanovama za djecu s posebnim potrebama u Kantonu Sarajevo.

Cilj kampanje je da zajedničkim radom Islamske zajednice u BiH, udruženja, privrednika, džemata u BiH i dijaspori, fizičkih i pravnih lica, postignemo da i ove godine što veći broj djece u povratničkim mektebima i drugim javnim ustanovama za djecu s posebnim potrebama dobije kvalitetne bajramske paketiće edukativno-zabavnog sadržaja.

Bajramski paketići u praktičnom ”kofer” pakovanju će sadržavati didaktički materijal namijenjen muslimanskoj djeci i slatkiše, konkretno:

– Poster sa harfovima

– Set od 8 naljepnica sa dovama: dova za izlazak i ulazak u kuću, dova prije i poslije spavanja, dova prije i poslije jela, dova za izlazak i ulazak u toalet.

– Kartice sa surama: Set I i Set II. Set se sastoji od osam kartica sa kratkim surama u različitim bojama. Pored sura na arapskom, na karticama se također nalazi i transkripcija, te prevod na bosanski jezik.

– Kartice sa harfovima: Set sadrži plastificirane kartice sa harfovima i njihovim oblicima za vezivanje. Kartice se nalaze na ringu. 28 harfova sa načinima pisanja harfa samostalno, na početku, u sredini i na kraju, te sa načinima izgovora i prostorom za vježbu.

– Albabi Pamtilicu (poster sa naljepnicama za naučene sure)

– Slatkiše

Cijena jednog paketića po djetetu je 15 KM.

(ZA DONATORE) Ovim putem Vam se obraćamo sa molbom za donaciju za ovu kampanju. Donacije će se prikupljati tokom mjeseca aprila kako bi se paketići pripremili u maju i distribuirali do početka mjeseca Ramazana. Donatorska sredstva će biti utrošena za kupovinu paketića za povratničke džemate.

(ZA DŽEMATE) Ovim putem Vam se obraćamo sa informacijom o pokretanu kampanje. Ukoliko ste zainteresovani da vaš džemat učestvuje u kampanji, možete nam se javiti na email: [email protected] i popuniti formular koji možete pogledati ovdje, javiti nam se na telefone: 033 239 404 lok. 114 i 061 546 942.

Učešćem u kampanji djeca iz vašeg džemata će dobiti bajramske paketiće u skladu sa prikupljenim donatorskim sredstvima, a vaša obaveza je da, zajedno s nama, pokušate prikupiti sredstva potrebna za kupovinu paketića za djecu iz vašeg džemata.

Formular za prijavu prikpljenih sredstava možete preuzeti ovdje.

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top