Biseri mudrosti

Haleh Banani: Ako druge vidite kao iskrenu, simpatičnu i povjerljivu osobu, to znači da ste ispunjeni tim osobinama

Način na koji gledate svijet odraz je vaših unutrašnjih misli i osjećaja. Mi projektiramo na druge ono što skrivamo u našem srcu.

Ako druge vidite kao iskrenu, simpatičnu i povjerljivu osobu, to znači da ste ispunjeni tim osobinama. Čak i ako imate neugodna iskustva, i nastavljate (kroz život) oprezno, ali čvrsto držeći uže optimizma i užete koje vodi ka Allahu.

S druge strane, ako su naša unutrašnja previranja ispunjena sumnjom, zavidnošću i srdžbom, projicirat ćemo sve te osobine na ljude oko sebe. Čak i ako uživate u pobožnosti zaboravite to jer to je izuzetak ili, što je još gore, mislite da uvijek postoji neki prikriveni motiv. Ključno pitanje je: Da li smo svjesni stanja naših srca, unutrašnjih osjećaja i misli ili jednostavno krivimo sve oko nas?
Misliti sve najbolje o drugima jedno je od oslobađajućih iskustava. Praktikujte ovu osobinu svakodnevno sa svojim voljenima, prijateljima i kolegama. Vježbajte svoje srce da traga za dobrom u drugima.

Odricanje: ovo nije namijenjeno da ohrabri druge da tolerišu nasilje bilo kog oblika, ostaju u nezdravim vezama ili bivaju lišeni svake prilike. Jednostavno vježbajte da očistite svoje srce od prezira, tako da možete iskusiti novi level spokojstva i zadovoljstva.

Kako da pobjediš te demone u srcu kad osjetiš da su se ušuljali u njega?

Haleh Banani

Oficijelna fejsbuk stranica

Za Akos.ba preveo Fahrudin Vojić

Povezani članci

Back to top button