Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Kolumne i intervjui > Emir Sulejmanović za Akos.ba portal: Čuti himnu svoje zemlje nešto je najljepše

Emir Sulejmanović za Akos.ba portal: Čuti himnu svoje zemlje nešto je najljepše

Veliki je broj bosanskohercegovačkih sportista koji su uslijed agresije na našu domovinu Bosnu i Hercegovinu bili primorani napustiti zemlju iz koje dolaze. Upravo, Emir Sulejmanović, košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine primjer je uspješnog mladog sportiste, kojem rat nije uspio pokvariti fantastičnu košarkašku karijeru. Emir Sulejmanović rođen je 13. jula 1995. godine u Žepi.  Nakon što je sa svojom porodicom uspio otići iz Bosne i Hercegovine seli se u Finsku, gdje i počinje njegova košarkaška karijera. Prošle sezone nosio je dres Cibone iz Zagreba, a ovog ljeta postao je član španske ekipe Montakit Fuenlabrade. U novoj ekipi društvo će mu praviti još jedan košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine Njegoš Sikiraš. Za Akos.ba potral Emir govori o trenutnim planovima, te naravno o neizostavnoj temi reprezentaciji Bosni i Hercegovini
 
Razgovarao: Admir Lisica

Akos.ba: Čekali ste strpljivo nastup za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, šta za Vas predstavlja nositi dres jedine domovine?
Emir Sulejmanović: Igranje za reprezentaciju je za mene velika čast i odgovornost, bespotrebno je i pričati o tome jer se zna koliko sam se dugo borio za pravo nastupa za moju zemlju i koliko sam dugo čekao. Čuti himnu svoje zemlje i boriti se za sveti dres je nešto najljepše što sportista može doživjeti u karijeri. Reprezentaciji ću biti na raspolaganju kad god budem zdrav. Jedva čekam da zaigram, moje vrijeme tek dolazi.
Akos.ba: Imamo li šanse za plasman u kvalifikacije, a kasnije i na smotru najboljih selekcija?
Emir Sulejmanović: Smatram da imamo šanse, utakmica protiv Armenije odlučuje. Vjerujem u naše igrače, oni mogu izboriti plasman u kvalifikacije. Selekor Duško Vujošević neće voditi tim zbog zdravstvenih problema, ali nadam se da će igrači imati motiv više te da će mu pokloniti pobjedu. Želim mu brz oporavak, a ekipi mnogo sreće.
Akos.ba: Kako ste prihvaćeni u Vašem novom klubu?
Emir Sulejmanović: U klubu sam zaista odlično prihvaćen, uslovi su na visokom nivou. Priključio sam se ekipi, pripremamo se i jedva čekam početak sezone. Mnogo lijepih uspomena veže me za Španiju, te upravo zbog toga sretan sam što sam ponovo ovdje u ovoj prelijepoj zemlji.
Akos.ba: Koja je Vaša poruka za čitaoce portala Akos.ba?
Emir Sulejmanović: Podržite naše Zmajeve, uvijek budite uz košarkaške, ali i ostale naše reprezentacije, sportisti su najbolji ambasadori. Pozdrav iz Španije.
Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top