Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > Dodiljen prvi certifikat halal kvalitete putničkoj agenciji u Hrvatskoj

Dodiljen prvi certifikat halal kvalitete putničkoj agenciji u Hrvatskoj

U prostorijama Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj muftija dr. Aziz ef. Hasanović svečano je uručio prvi certifikat halal kvalitete putničkoj agenciji NERIDA OASIS d.o.o.,  kojim se potvrđuje ispunjenost uvjeta i standarda Pravilnika o certificiranju i kategorizaciji ugostiteljskih objekata, pružanja usluga u turizmu i zdravstvenim ustanovama prema zahtjevima halal kvalitete . Certifikat u ime poduzeća preuzela je direktorica gđa. Aida Merdžanović iz Zagreba.

Muftija je pohvalio poduzetnički duh gđe Merdžanović kao i spremnost na nove izazove u teškim i ekonomski ne pretjerano optimističnim vremenima. Muftija je istaknuo da je ovo važan iskorak kada je u pitanju turistička ponuda te da će putnička agencija gđe. Merdžanović doprinijeti razvoju boljeg upoznavanja različitih naroda, vjera, kultura, kao i najširoj mogućoj prezentaciji Republike Hrvatske u svijetu. Gđa Merdžanović se zahvalila na dodijeljenom certifikatu te je istaknula želju da u narednom periodu svojim trudom i zalaganjem doprinese dovođenju većeg broja turista te se nada da će na taj način pomoći zbližavanju s drugim kulturama i tradicijama, ali da i drugi dođu do željenog posla i prilike za zaradu.

NERIDA OASIS je prva putnička agencija u Hrvatskoj koja je ispunila sve uvjete za stjecanje ovog certifikata koji je dokaz ispunjavanja visokih standarda kada je u pitanju kvaliteta pružanja usluga, a u skladu s normama koje su propisane islamom. Tako će budući korisnici usluga putničke agencije NERIDA OASIS moći u sklopu usluge tražiti halal paket koji će im omogućiti da svoje putovanje provedu na najbolji način, a da su im istovremeno osigurani uvjeti koji će im omogućiti boravak na željenoj destinaciji u skladu s normama šerijata. Također, nije ništa manje važno istaknuti i aktivnosti Centra za certificiranje halal kvalitete u promicanju Republike Hrvatske kao „Halal Friendly“ destinacije s ciljem privlačenja brojnih turista iz bogatih i većinski muslimanskih područja. U tom pravcu sigurno će svoj doprinos dati i certificirana putnička agencija koja je do sada, u suradnji s Centrom za certificiranje halal kvalitete, uspjela na naše tržište dovesti brojne turiste, od onih koji su došli pogledati ljepote Jadrana i unutrašnjosti Hrvatske, do onih koji su došli zbog lječilišta i zdravstvenog turizma. Današnjim uručenjem certifikata zaokružen je proces usklađivanja usluga Nerida Oasis putničke agencije s halal normom što će joj svakako otvoriti širom vrata zahtjevnom, ali i vrlo bogatom tržištu.

halal.hr

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top