Vi ste ovdje
Home > Naše aktivnosti > Sportske i ekološke aktivnosti > Članovi UG Svitanje u akciji čišćenja Bosanskog Šamca

Članovi UG Svitanje u akciji čišćenja Bosanskog Šamca

Danas, 01. 06. 2014. godine, volonteri  UG “Svitanja” učestvovalli su u akciji pomoći ugroženim u poplavama na području grada Bosanski Šamac koji je pretrpio katastrofalne štete.
Sa velikim zadovoljstvom aktivisti su u potpunosti očistili vakufsku kuću. Posebno zadovoljstvo predstavlja nam činjenica da je ta kuća u prvim godinama povratka služila kao mesdžid, ozbirom da su sve džamije u Bosanskom Šamcu, kao uostalom i na svim područjima manjeg BH entiteta bile uništene.
Kuća je već neko vrijeme služila za okupljanje omladine i realizaciju sportskih i drugih aktivnosti.
Akcija je realizovana u koordinaciji i pod vodstvom medžlisa IZ Bosanski Šamac, odnosno glavnog imama Safeta Karahmetovoća kojem smo posebno zahvalni na gostoprimstvu i odabiru jednog tako važnog i značajnog objekta.
Tokom realizovanja aktivnosti sarađivali smo sa lokalnim aktivistima Mirzom Hećimovićem i Damirom Bičakčićem koji su nam nesebično bili na raspolaganju.
 
U Bosanskom Šamcu su svakodnevno angažovane grupe volontera iz različitih dijelova BiH, a svi djeluju u kooridnaciji sa IZ i sa glavnim imamom, koji je sigurno jedan od najvažnijih poluga obnove ovog uništenog grada.
Posebno nas raduje činjenica da smo u Bosanskom Šamcu primjetili snage za intervencije u hitnim situacijama, vlade Republike Turske, koji su izgleda jedini angažovani na čišćenju gradskih ulica.
 
Usput je u AKOS-ovom centru Misbah u Begovom Hanu podijeljena hrana.
Fotogaleriju aktivnosti možete pogledati ovdje.
Akos.bA

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top