Vi ste ovdje
Home > Duhovnost > Islamske teme > Brige i nada: Budimo otvoreni!

Brige i nada: Budimo otvoreni!

Danas među muslimanima, a ima nas milijarda, ima mnogo nula a brojati nulu kao jedan je velika greška. Stoga je neophodno stati u kraj ovoj tragediji. Moramo jasno reći vjerske istine i skinuti koprenu sa ove obmane da bi mogli braniti naša ugrožena prava i kućni prag.

„Da bi propao onaj koji će propasti, gledajući jasan dokaz i da živi onaj koji će živjeti, gledajući jasan dokaz.“ (El-Enfal, 42)

Želimo da saznamo ko je istinski vjernik i ko brani vjeru, a kome je nametnut naziv musliman, a on je ne cjeni i ne praktikuje.

Bože, sačuvaj me od toga da muslimana okarakterišem kao nevjernika ili velikog griješnika kao vjernika, ali je neophodno razjasniti stvari zbog kontinuiranih napada na islam. Odgovoriti na ove napade ne možemo samo imenom musliman.

Nekada se smatralo da je veliki grijeh bježanje sa bojnog polja i kažnjavalo se smrću, pa kako postupiti sa onim koji priča o svom bijegu i slavi tu sramotu. Zar ćemo dopustiti nered koji će nam uništiti temelje naše vjere i našeg ummeta?

Želim pojasniti ko je, zapravo musliman.

Musliman je onaj koji izgovara šehadet i oglašava tim izgovorom da zna za Uzvišenog Allaha i da živi u svjetlu te spoznaje. Kada bi ti rekla osoba da zna šta je struja, a potom pruži ruke prema neizoliranim žicama pod naponom i strada, da li bi mu vjerovao da zna nešto o struji?

Također, musliman koji oglašava da vjeruje u Allaha a koji je iskrenog imana neće imati koristi od toga, ako se bude bojao ljudi, a ne Allaha i ako bude tražio pomoć od ljudi, a ne od Allaha.

Izvor: Brige i nada

Autor: Muhammed El-Gazali

Za Akos.ba pripremila: Fahreta Vreva

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com