Vi ste ovdje
Home > Naše aktivnosti > Sportske i ekološke aktivnosti > Biciklisti Udruženja Vatan-Domovina učestvovali u Prvom memorijalnom maratonu “Alija Izetbegović”

Biciklisti Udruženja Vatan-Domovina učestvovali u Prvom memorijalnom maratonu “Alija Izetbegović”

Učesnici maratona članovi Udruženja Vatan-Domovina Bosanska Krupa i Biciklističkog kluba “Japod” Bihać. Organizator i inicijator Prvog dvodnevnog memorijalnog maratona Bihać – Sarajevo je klub Japodi iz Bihaća čiji su dio članovi Udruženja Vatan, pridružene članice AKOS-a koja djeluje na području Unsko-sanskog kantona.

Naši biciklisti su u znak sjećanja na godišnjicu smrti odali počast prvom predsjedniku Republike Bosne i Hercegovince, prelazom staze duge 320 KM od Bihaća do Sarajeva.

Prva etapa maratona se sastojala od prelaska relacije od Bihaća do Jajca gdje su učesnici prenoćili da bi sutradan nastavili vožnju prema Sarajevu. Dočekani su danas na jedanestu godišnjicu smrti prvog predsjednika R BiH od osoblja muzeja na Kovačima.

Biciklisti, inače bivši pripadnici Armije R BiH, će sutra prisustvovati programu sjećanja na rahmetli predsjednika Aliju Izetbegovića.

Slike u galeriji prikazuju dio atmosfere sa putovanja dugog 320 km.

 

Udruženje Vatan-Domovina Bosanska Krupa

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top