Vi ste ovdje
Home > U Fokusu > Allahova pomoć je povezana sa našim namjerama

Allahova pomoć je povezana sa našim namjerama

Salim ibn Abdulah radi Allahu anhu (neka je Allah zadovoljan sa njim) pisao je Omeru Ibn Abd al-Aziz (ra) dajući mu sljedeći savjet:

Znaj da pomoć Allaha subhanahu we ta'ala (Uzvišen neka je On) Njegovom robu dolazi prema (robovim) namjerama. Tako čije su god namjere potpune, tako će i Allahova (swt) pomoć njima biti potpuna, a oni čija je namjera (manjkava) nepotpuna, tako će i Allahova (swt) pomoć njima biti manjkava.

Salim (r.a.) je bio jedan od učenjaka svoje generacije i pisao je vođi vjernika tog vremena. On je podsjećao Omera, kao vođu, da su njegove namjere od najvećeg značaja. Ovo je osnovna poruka za sve one koje rade za Allaha (s.w.t.).

Postoje stvari sa kojima ćemo se susretati radeći ovaj posao koje će nas obuzeti toliko da će nas skoro preplaviti. Součit ćemo se sa poteškoćama za koje ćemo misliti da im se ne možemo suprotstaviti. Prije tih poteškoća jako je važno da smo sigurni da su naša srca uvijek na pravom mjestu. Sa tom spoznajom znat ćemo da nismo sami u našoj borbi, i da naša borba nije uzalud. To ćemo saznati i spoznati kroz konstantu provjeru naših namjera.

Oni koji su uključeni u islamski rad trebaju da provjeravaju svoje namjere na početku, na sredini, i na kraju onoga što rade. Kroz ovu konstantnu provjeru svojih namjera ostajemo prvrženi svom cilju, i pronalazimo snagu koja nam je potrebna da nastavimo.

Autor: Jamal Diwan

Izvor: suhaibwebb.com

Za Akos.bA preveo: Mahir Bajramović

 

 

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com