EnterijerKutak za ženu

10 načina da iskoristite tegle za praktičnu organizaciju stvari u kući

Sigurno imate dosta neupotrebljenih tegli u kući koje skupljaju prašinu. Da ih ne biste držali po radnim djelovima kuhinje ili špajizu iskoristite ih za praktičnu organizaciju stvari u kući. Učinite vaš dom ljepšim, a stvari oko vas bolje organizovanim i ujedno i dostupnijim.

Evo ideja kako da upotrebite tegle za organizaciju i sortiranje stvari u kući:

Za korpice za kolače

Umjesto da vam se korpice prljaju po fiokama, kutijama ili kesama vi ih lijepo poredajte u teglu. Čak i ako tegla stoji na vidljivom mestu izgledaće zanimljivo zbog šarenila u njoj.

Za organizaciju igračaka

Malo automobile, igračke iz Kinder jaja i ostale slične mini igračke organizujte u teglama. Poklopac možete da ukrasite tako što ćete mu dodati neki detalj i ofarbati ga ili jednostavno zašrafiti na njega malu ručkicu koju imate u kući.

Za organizaciju bojica, flomastera, kreda i sl.

Obično se ove stvari nalaze svuda po kući ili među mnogobrojnim dječijim igračkama. Ako želite da dječiji kreativni kutak sredite, tegle su jedan od boljih načina za organizaciju ovakvih stvari.

Kao posude za začine

Obično kupujemo začine u kesicama ili različitim staklenim ambalažama. Ako ste ljubitelj začina i imate ih mnogo, sigurno želite i lijepo da ih organizujete. Zato predlažemo da uzmete iste teglice za sve začine i lijepo ih upakujete. U zavisnosti da li ćete ih držati u ladici ili na polici, napišite ime začina na tegli ili na poklopcu.

Organizacija stvari za šivenje

Sredite svoje stvarčice za šivenje u jednu teglicu i tako potreban materijal učinite uvijek dostupnim.

Za bombone

Rješite se odmah dodatnih ambalaža koje samo predstavljaju dodatno Smeće u kući. Takve su, na primjer, kese od bombona. Koristite tegle da organizujete bombone, a to isto možete uraditi i sa keksićima i ostalim slatkišima. Za stvari koje nisu u kesicama tegla mora da ima poklopac.

Za kuhinjske alatke

Ne može sve od kuhinjskih alatki da stane u ladice. A i da stane sve, preglednost ne može da bude dobra. Zbog toga evo ideje kako da upotrebite tegle na kuhinjskom elementu za odlaganje. Tegle možete i ofarbati kako bi izgledale još zanimljivije.

Odlaganje svijeća

Ako praktikujete korištenje svijeća u dekorativne svrhe to znači da ih sigurno imate mnogo. Evo jednostavnog načina da ih sortirate, pa da vam tako uvijek budu na dohvat ruke.

Za štipaljke, vatice, tufere i sl.

Dovedite u red vaše kupatilo tako što ćete koristiti tegle. One su praktične za stvari kao što tuferi, štapići za uši, štipaljke i sl. Potrežite odgovarajuću veličinu tegle u zavisnosti šta se odlučite da složite u nju.

Sortiranje sitnica za kancelariju i radionicu

Municija za heftalicu, spajalice i ostale sitne stvarčice uvek se izgube u radnom kutku. Slijedeći put kada ih budete tražili razmislite da ih složite u tegle. To isto važi i za majstorske sitnice kao što su šarafi, ekseri i sl.

http://www.najboljamamanasvetu.com

 

 

Povezani članci

Back to top button