Vi ste ovdje
Home > Sport i zdravlje > Sportske novosti > Zlatna medalja za Mesuda Pezera i čekirana karta za Svjetsko prvenstvo u Londonu

Zlatna medalja za Mesuda Pezera i čekirana karta za Svjetsko prvenstvo u Londonu

Bosanskohercegovački bacač kugle Mesud Pezer osvojio je zlato danas na Evropskom bacačkom kupu u španskoj Gran Canariji i time ispunio normu za predstojeće Svjetsko prvenstvo, prenosi Anadolu Agency (AA).

Na takmičenju koje je završeno danas nastupio je još jedan bh. predstavnik Dejan Mileusnić, koji je jučer zauzeo petnaestu poziciju.

Finalista Evropskog prvenstva u Beogradu, Mesud Pezer ostvario pobjedu s prednošću od 13 centimetara u odnosu na drugoplasiranog. Kuglu iz trećeg pokušaja bacio je 20,69 metara. Ostvarenim rezultatom postavio je novi lični rekord, te je ispunio je normu za Svjetsko prvenstvo koje će se u augustu ove godine održati u Londonu.

U ostalih pet pokušaja, Mesud Pezer je napravio jedan prestup, a u ostala četiri pokušaja kugla je letila preko 20 metara (20,24 m, 20,49 m, 20,27 m, 20,00 m). Hitac od 20,69 metara je drugi u Evropi, a peti u svijetu ove godine, saopštio je Atletski savez BiH.

Osim Pezera, nastupilo je još 13 finalista iz Beograda.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top