Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > Zlatna džezva, Bosanski lokum i Bosanski burek sponzori „Dana Bosne“ u Istanbulu‏

Zlatna džezva, Bosanski lokum i Bosanski burek sponzori „Dana Bosne“ u Istanbulu‏

Vispakova najveća džezva na svijetu ponovo u Istanbulu

 AS GROUP sa svojim poznatim brandovima kompanija Vispak i Klas, Zlatna džezva, Bosanski lokum i Bosanski burek, sponzori su “Dana Bosne” koji će se održati u instanbulskoj Općini Maltepe 29. i 30. augusta.
 
“Naši turski domaćini zamolili su da obavezno u promociji bosanskoherceogvačke tradicije i bosanske kuhinje sudjeluje i Vispakova najveća džezva na svijetu. Podsjetio bih da je pravu bosansku kafu u Turskoj iz Ginisove džezve probalo već million Turaka još 2012. godine, kada je naša džezva učestvovala u jednom velikom humanitarnom projektu u ovoj zemlji. I tada su Turci isticali razliku koju su uvidjeli između turske i bosanske kafe, koja je ukusna, blaga, pitka, i posebna, kako su govorili”, riječi su direktora tvornice konditorskih proizvoda Kent u Visokom koja posluje u sastavu AS GROUP, Ferida Hadžijakupovića.

“Dane Bosne” u Istanbulu upotpunit će i umjetnici Zeid Šoto sa njegovom grupom koji je već poznat u Turskoj, i Armin Muzaferija, a KUD iz Visokog će sa svojim folklornim ansamblom osim izvedbi igara iz BiH, učestvovati u promociji proizvoda.

 “Dani Bosne” nastali su u saradnji sa našim kupcem brašna koji radi na prostoru ove općine. Na događaj su pozvani ambasador BiH u Turskoj nj. e. gospodin Damir Džanko, te sva udruženja porijeklom iz BiH i regiona», pojašnjava Hadžijakupović.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top