Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Zlatan Velagić uz pomoć SIPA-e sprao ljagu sa svoga imena i firme ‘Tuzla Kvarc’

Zlatan Velagić uz pomoć SIPA-e sprao ljagu sa svoga imena i firme ‘Tuzla Kvarc’

Povodom krivične prijave koju su danas Zlatan Velagić i radnici firme ‘Tuzla Kvarc’ predali SIPA-i protiv novinara Magazina ‘Mreža’ Federalne televizije, urednice Elme Kazagić i novinara Omera Hasanovića, a zbog teških optužbi o povezanosti Zlatana Velagića i firme Tuzla Kvarc s finansiranjem terorizma, iz COD Luna oglasili su se saopštenjem koje prenosimo u cjelosti.

 

Danas su Zlatan Velagić i radnici firme “Tuzla Kvarc” SIPA-i predali krivičnu prijavu protiv novinara Magazina “Mreža” Federalne televizije, urednice Elme Kazagić i novinara Omera Hasanovića, a zbog neutemeljenih teških optužbi o povezanosti Zlatana Velagića i firme Tuzla Kvarc s finansiranjem terorizma.

Naime, danas, 28.12.2015. g. u 12:00, Zlatan Velagić i radnici Tuzla Kvarca, u pratnji COD Luna, predali su dvije prijave u zgradi SIPA-e u Lukavici. Prvu, poziv nadležnim organima da na osnovu teških optužbi Magazina “Mreža” FTV o povezanosti Velagića i Tuzla Kvarca sa finansiranjem terorističkih mreža u BiH, uhapse Zlatana Velagića. Iako je Zlatan Velagić bio u zgradi SIPA-e i nadležnim organima lično predao prijavu, do hapšenja nije došlo. Ta činjenica očiti je dokaz da monstruozne optužbe Magazina “Mreža” FTV-a nemaju nikakvog utemeljena i da imaju neku drugu pozadinu.

Stoga je predata i druga koverta, tj. krivična prijava i poziv za hapšenje odgovornih osoba iz Magazina Mreža, zbog organizovanja medijskog linča i lažnog izvještavanja javnosti o povezanosti Zlatana Velagića i firme “Tuzla Kvarca” sa terorističkim grupama. Tim optužbama stvara se panika u javnosti, budi revolt i bijes građana, stvara kontra efekat i raspirivanje radikalizma i ekstremizma, što pogoduje stvarnim terorističkim grupama i njihovoj propagandi.

Napominjemo i naglašavamo, Zlatan Velagić je prijavitelj korupcije u poznatom slučaju iznuđivanja mita od firme “Tuzla Kvarc” za dobijanje koncesije, a od strane Bahira Imamovića, pomoćnika ministra industrije, energetike i rudarstva TK. Bahir Imamović je u akciji SIPA-e uhapšen prilikom preuzimanja obilježenih novčanica 10 hiljada KM, što je bila samo “prva rata” traženog iznosa za dobijanje koncesije. Od tada, od slučaja prijave, krenula je lavina odmazde nad prijaviteljem korupcije Zlatanom Velagićem i firmom “Tuzla Kvarc”, o čemu je ranije izvještavano.

Samo dio te lavine je i pomenuti monstruozni medijski linč organizovan od strane FTV magazina ‘Mreža’ na račun Velagića i “Tuzla Kvarca” za finansiranje terorizma, na koje smo, vjerujemo, danas konačno stavili tačku.Radnici firme “Tuzla Kvarc” odlučni su istrajati u svojoj borbi za istinu, a to je da su žrtve strašne odmazde sistema nakon što su svoje poslovanje i egzistenciju pokušali zaštiti prijavom korupcije istom tom sistemu.

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top