Vi ste ovdje
Home > Sport i zdravlje > Zdravlje > Živinice: Otvorena još jedna poslovnica Apoteka Ibn Sina

Živinice: Otvorena još jedna poslovnica Apoteka Ibn Sina

Danas je u centralnom dijelu Mjesne zajednice Donja Višća Živinice otvorena apoteka Ibn Sina. Svečanim presjecanjem vrpce vlasnika Ibn Sine dr. Muhamed Ali Mahmuda i općinskog načelnika Živinica Asima Aljića, nova apoteka je počela sa radom, na zadovoljstvo mještana ovog kraja.

 “Povodom otvaranja nove apoteke „Ibn sina“, menadžment ovih apoteka odlučio je da kao društveno odgovorna kompanija učini nešto i za lokalnu zajednicu, u ovom konkretnom slučaju Osnovnu školu Višća Donja, kao i za mještane ovog naselja. Naime, pripremajući objekat apoteke za rad, primijetili smo da u snježnim i kišovitim danima učenici, kao i mještani Višće Donje, nemaju se gdje skloniti dok čekaju autobus. To je bio odličan razlog da apoteke „Ibn sina“ Tuzla, uz dogovor sa rukovodstvom Osnovne škole Višća Donja, izgrade nastrešnicu za autobusnu stanicu ispred ove škole. Cilj nam je zaštita zdravlja naše djece i podstrek da i druge kompanije budu mnogo više društveno odgovornije u cilju ulaganja u zdravlje i budućnost novih generacija. Takođe, ovom prilikom uručena je i donacija Osnovnoj školi Višća Donja u vidu sanitetskog materijala koji je potreban za prvu pomoć u školi, a što dodatno podiže sigurnost učenika ove škole”, rekla je direktorica Apoteka Ibn Sina Tuzla Amela Gazibegović.

Nivo zdravstvenih usluga na višem nivou

Inače, apoteke „Ibn sina“ su lider u farmaceutskoj djelatnosti na području Tuzlanskog kantona i imaju trend širenja i na druge kantone i regije u Bosni i Hercegovini. Nakon uspješnog preuzimanja poslovanja Narodne apoteke Živinice i uvođenja 24-satnog radnog vremena, kvalitet medicinske i farmaceutske usluge u gradu i općini Živinice je podignut na veći i mnogo kvalitetniji nivo. Otvaranjem nove apoteke u mjestu Višća Donja, takođe se podiže nivo kvaliteta života i rada mještana, jer za lijekove više ne trebaju da idu u grad i izlažu se dodatnim troškovima.

Općinski načelnik Živinica Asim Aljić je izrazio zadovoljstvo što je Ibn Sina otvorila novu apoteku u Donjoj Višći:

“Zahvaljujem se menadžmentu apoteka Ibn Sina što brine i radi na poboljšanju kvaliteta usluga iz svoje djelatnosti za naše građane, jer je ovo četvrta apoteka na području naše općine koju su otvorili. Takođe je bitno naglasiti da u svojim apotekama zapošljavaju građane naše općine, što nam je dodatni motiv da budemo dobri saradnici. Nastojaćemo sredstvima budžeta Općine pomoći dovršetak izgradnje objekata MZ Donja Višća, u čijem sastavu će biti prostorije porodične medicine, tako da će mještani imati potpunu zdravstvenu zaštitu”.

Direktorica Osnovne škole Donja Višća Suada Alimanović se zahvalila menadžemetu apoteka Ibn Sina na uručenoj donaciji i predaji na upotrebu pokrivenog autobusnog stajališta, koje će, osim građana, najviše koristiti učenici ove škole.

zivinice.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com