Književni kutak

Zimski salon knjige u Sarajevu proslavlja deseti rođendan: 15 dana druženja sa knjigom

Zimski salon knjige, kojeg u decembarsko praznično vrijeme organizira Trgovačko-knjižarsko društvo “Šahinpašić”, ove će godine obilježiti desetu godišnjicu postojanja i trajati dan duže u odnosu na dosadašnja izdanja, punih petnaest dana od 10. do 24. decembra.

Zamišljen kao događaj koji treba vratiti knjigu na prijestol kao najljepši praznični poklon, Zimski salon knjige i ovaj će put posjetiocima u tom cilju ponuditi brojna sniženja od 20 do 70 posto, kao i brojne nove naslove.

Direktor TKD “Šahinpašić” Ajdin Šahinpašić istaknuo je za Agenciju Fena da su pripreme za salon već u toku, te da je do sada već stiglo oko 20 prijava izlagača, napominjući da je rok za dostavu prijava 15. novembar.

On podvlači da izlagači tradicionalno dolaze iz Srbije, Hrvatske i BiH, naglašavajući da će hrvatski izlagači ovaj put biti prisutni u manjem broju, putem firmi koje posluju u BiH, ali će njihova izdanja biti zastupljena na salonu.

Prostor održavanja Zimskog salona knjige ostao je isti – gradska galerija Collegium Artisticum, kao i vrsta ponude i izlagača.

“Zimski salon je prije svega prodajna manifestacija. Cilj nam je da u tom periodu publici približimo knjige na najbolji mogući način, a kako se održava u vrijeme praznika smatramo da je knjiga najbolji poklon, te će se veliki broj naslova moći kupiti po niskim cijenama”, kazao je on.

TKD “Šahinpašić” na Zimskom salonu knjige posjetiocima će se predstaviti sa oko 50 novih naslova.

Ajdin Šahinpašić ističe da će se na njihovom štandu naći nova knjiga Haruki Murakamija “Slon nestaje”, te novi krimi roman Džoane Rouling, autorice Harry Potera, koja se ovaj put pod pseudonimom potpisuje kao Robert Galbrajt.

“”Zov Kukavice” je početak njenog serijala krimi romana, nešto u stilu Agate Kristi. To je prvi u nizu naslova iz tog serijala, a sljedeći kojeg ćemo objaviti je “Svilena buba”. Također, imat ćemo u ponudi i novi roman Nure Bazdulj Hubijar “Kao jedne davne zore”, kao i novu knjigu mladog bh. pisca Jasmina Agića “Bahka””, naglasio je Šahinpašić.

 

FENA

Povezani članci

Provjerite također
Close
Back to top button