Vi ste ovdje
Home > Sport i zdravlje > Sportske novosti > Zenica: Šampionski doček za Amela Tuku

Zenica: Šampionski doček za Amela Tuku

Najbolji bh. atletičara Amel Tuka se sa suzama u očima obratio Zeničanima i kazao kako je ponosan na cijelu Bosnu i Hercegovinu

 

 Nekoliko stotina Zeničana danas je, na Trgu Alije Izetbegovića u Zenici, priredilo šampionski doček za najboljeg bh. atletičara Amela Tuku, koji je ujedno i trenutno najbrži atletičar na svijetu u disciplini 800 metara, javalja Anadolu Agency (AA).

Na stotine ljudi okupilo se danas na centralnom trgu u Zenici i uz riječi dobrodošlice te mnoštvo transaprenata i aplauza pozdravilo i dočekalo najboljeg bh. atletičara Amela Tuku.

Tuka se sa suzama u očima  obratio Zeničanima i kazao kako je ponosan na cijelu Bosnu i Hercegovinu.

“Ponosan sam na Zenicu i Zeničane, ali i cijelu Bosnu i Hercegovinu, trudit ću se u narednom periodu da vas ne razočaram. Na Olimpijskim igrama dat ću sve od sebe, neće biti nimalo lako, ali dobro poznajem sebe i inat i ponos koji posjedujem tako da očekujem najbolje. Psiha je čudo i kada ste potpuno spremni onda vam niko ništa ne može, tako je bilo i u mome slučaju” kazao je Tuka.

Tuka je još kazao da je sportska karijera nepredvidiva i da se nikada ne zna u kome pravcu može otići ali da se nada svijetloj budućnosti.

Podsjetimo, Tuka je prvo u Velenju postavio lični rekord, ostvarivši vrijeme 1:44:19, a zatim je slavio na mitingu u Madridu sa rezultatom 1:43:84. Amel Tuka  posebno je briljirao na Dijamantskoj ligi u Monte Karlu kada je postavio najbolji rezultat sezone i slavio sa vremenom 1:42:51.

Pored Zenice doček za Tuku večeras će biti priređen i u Kaknju na glavnoj gradskoj ulici od 21:30 sati.

Dočeka na Sarajevskom aerodromu

“Od početka njegove karijere pratimo i navijamo za Amela. Ostao je isti. Ostao je priseban. Čuli smo se jutros. Pitali smo ga hoćemo li popiti kafu, na što je odgovorio – naravno. Organizovat ćemo mu doček i u Kaknju“, rekao je na sarajevskom aerodromu reporteru Anadolu Agency (AA) Alen Škulj, jedan od navijača i prijatelja koji su dočekali Tuku.

Na pitanje grupi navijača može li Amel Tuka osvojiti medalju na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Pekingu, u jedna glas su poručili:

“Sto posto smo sigurni, osvojit će medalju“.  

Tuku, koji se u BiH vratio iz Italije gdje se pripremao za SP, navijači su dočekali transparentom “Šampione, dobro nam došao”, sa državnim bh. zastavama, ali i buketima cvijeća.   

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top