Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Stipendije > Zenica: Najveći sajam obrazovanja i zapošljavanja u 2014. godini

Zenica: Najveći sajam obrazovanja i zapošljavanja u 2014. godini

Naučite – Istražite – Povežite se 
Zenica, 21. novembar od 10: 00 sati
 
 
Više od stotinu izlagača – preduzeća, institucija, međunarodnih projekata i posrednika u zapošljavanju, predstaviće se sa konkretnim programima na jednom od najvećih sajmova ove vrste u Bosni i Hercegovini „Sajmu obrazovanja i zapošljavanja“, koji se 21. novembra organizuje pod pokroviteljstvom Kancelarije Specijalnog predstavnika EU i Ambasade Norveške u Bosni i Hercegovini. 
 
Učesnicima će biti omogućeno da nauče prepoznati i razviti sopstvene talente, da istraže već dostupne mogućnosti i počnu uspostavljati mreže koje im mogu biti od koristi u budućnosti.
 
Ovaj Sajam će obezbijediti mogućnosti za ljude koji su dugo ostavljeni izvan procesa privrede, nezaposlene mlade i manjinske grupe iz cijele zemlje da se uključe u direktne razgovore s preduzećima i potencijalnim poslodavcima, kao i da se upoznaju s mogućnostima zapošljavanja i obrazovanja u BiH i inostranstvu. 
 
Istovremeno, Sajam će predstavljati priliku za preduzeća i institucije, organizacije i ambasade da predstave svoj rad, ponude svoje programe i razmjenjuju informacije.
 
Posjetioci će imati priliku susresti se s poslodavcima, donatorima, ambasadama i agencijama zemalja članica Evropske unije i Sjedinjenih Američkih Država kao i sa predstavnicima nevladinog sektora i poslovnih inkubatora. 
 
Pojedinačna savjetovanja poslotražioca i predstavljanje više od 1.000 otvorenih radnih pozicija 
 
Sajam je osmišljen i kao jedinstvena prilika za dijeljenje najnovijih informacija sa lokalnog ali i globalnog tržišta rada, gdje će se održati preko 30 prezentacija sa atraktivnim i korisnim temama za sve učesnike sajma, kao i okrugli stolovi, interaktivne radionice na teme „Kako postati vidljiv na tržištu rada“ i „Trendovi u zapošljavanju- globalno naspram lokalnog“.
 
Poslotražioci će u sklopu Posao.ba ambulante imati priliku da dobiju odgovore na sva pitanja u vezi traženja posla, a Posao.ba HR specijalisti će tokom čitavog trajanja Sajma biti na raspolaganju za pojedinačna savjetovanja poslotražioca o tome kako napisati CV, kako se ponašati na intervju za posao, te prezentirati više stotina oglasa za posao i preko 1.000 otvorenih radnih pozicija. 
 
 
Sajam će biti organizovan u sedam paviljona:
 
 
Paviljon 1 Žene poduzetnice, obrazovne inicijative i marginalizirane grupe 
 
Paviljon 2 Programi poduzetništva
 
Paviljon 3 Posrednici za zapošljavanje 
 
Paviljon 4 EU i drugi internacionalni projekti zapošljavanja
 
Paviljon 5 Inicijative civilnog društva za zapošljavanje
 
Paviljon 6 Programi ustanova obrazovanja i osposobljavanja
 
Paviljon 7 Prilike za zapošljavanje u privatnom sektoru 
 
 
Posao.ba vas vodi na sajam!
Studentima i nezaposlenima biće obezbijeđen transport i hrana, ukoliko isti ne mogu sami osigurati na dan sajma. Autobusi iz Sarajeva polaze ispred Zemaljskog Muzeja, 21. novembra u 08:45 sati. 
 
Vrijeme i mjesto polaska autobusa iz ostalih gradova biće objavljeno najkasnije do 17. novembra.
 
Prijava treba sadržavati:
Ukoliko želite iskoristiti mogućnost organizovanog prevoza, prijavite se slanjem slijedećih podataka: Ime i prezime, kontakt telefon, mjesto prebivališta, email adresu. 
 
Prednost će imati one osobe koje uz navedene podatke dostave i svoju biografiju. 
 
Prijavu za prevoz i učešće na Sajmu poslati na:
 
Tekst Sporazuma za rast i zapošljavanje: http://europa.ba/Download.aspx?id=1525&lang=BS
 
posao.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top