Kulinarstvo

Ukusan obrok od palente i sezonskog povrća 

Uz dodatak začinskog bilja i sira dobit ćete ukusni ljetni obrok koji možete konzumirati u bilo koje doba dana.

Također se možete i poigrati sastojcima pa napraviti maštovite i kreativne zalogajčiće kojima ćete iznenaditi goste.

Sastojci:

10 cherry paradajza

1 manji patlidžan

250 g kukuruzne krupice

5 čehni češnjaka

himalajska sol

maslinovo ulje

majčina dušica, sušena

sir feta

Priprema:

Patlidžan operite i osušite te narežite na ploškice debljine oko 7 mm. Posolite i ostavite da patlidžan pusti vodu.

U posudu stavite 7 dl vode, 1 jušnu žlice maslinovog ulja i 1 čajnu žlicu soli te zagrijte do vrenja. Smanjite vatru i umiješajte 250 g kukuruzne krupice te, neprestano miješajući, kuhajte oko 7 minuta.

Tepsiju obložite masnim papirom i izlijte kuhanu palentu pa poravnajte. Uključite pećnicu na 200 °C. Pecite palentu 10-ak minuta, izvadite i ostavite da se ohladi.

Patlidžane ocijedite i obrišite višak vode. Rajčice operite, posušite i raspolovite. Veću tepsiju obložite masnim papirom, premažite slojem maslinovog ulja i poslažite ploškice patlidžana na jednu polovicu tepsije, a cherry rajčice na drugu.

Ploškice patlidžana premažite maslinovim uljem. Češnjak očistite i narežite te posipajte po ploškicama patlidžana. Rajčice posipajte majčinom dušicom.

Stavite peći u rernu zagrijanu na 200 °C oko 50 minuta.

Ohlađenu palentu izrežite okruglim kalupom (ili nekim drugim oblikom, po vašoj želji) te stavite na tanjur za serviranje.

Pečene ploškice patlidžana i paradajz stavite na palentu pa posipajte izmrvljenim feta sirom. Po želji ukrasite svježim bosiljkom.

Uživajte u laganim i ukusnim ljetnim zalogajčićima!

Alternativa

Povezani članci

Back to top button