Sportske novosti

Završeno 3. kolo desete sezone SC Business lige

U protekloj sedmici igrani su mečevi 3. kola desete sezone SC Business lige, a nekoliko pojedinaca se izdvojilo, te su se zasluženo našli u najboljem timu ovog kola.

Smajić Faris, golman ekipe ZAMM mC/Liga Bez Briga u ovom kolu je bio odličan, pa je jedan od najzaslužnijih za tijesnu pobjedu njegove ekipe protiv momčadi DB Schenkera.

Addiko Banka je pokazala lepršavu igru protiv Securitasa, iako su svi igrači bili raspoloženi, izdvojio se Jovan Kovačević koji je postigao dva pogotka i zasluženo se našao u najboljih šest igrača ovog kola.

BH Pošta je u prošlom kolu poražena od Bazena, međutim sada se nisu dali iznenaditi, pa su na krilima Mahira Džafe stigli do trijumfa protiv Vodovoda i Kanalizacija, a pomenuti Džafo je po ko zna koji put pokazao svoju klasu.

DDC MLS i Telemach su odigrali jedan veoma nervozan meč u kojem su pobjedu odnijeli igrači DDC MLS-a, a definitivno ključna karika susreta bio je smireni Haris Cernica, koji je pogotkom i asistencijom obezbjedio trijumf svojoj ekipi.

Javni Servis BiH u ovoj sezoni igra odlično, a za to mogu zahvaliti spoju mladosti i iskustva, Sedinu Ljuci i Miljanu Kuljaninu, te je upravo ovaj drugi prethodni meč odigrao odlično i svojoj momčadi donio vrijedna tri boda.

Almir Čardaklija je protekle sezone doživio tešku povredu, ali u novu sezonu je očigledno ušao veoma spreman, pa je maestralnom partijom protiv Bazena zaslužio predvoditi ovaj tim kola, te je tako postao treći igrač u ovoj sezoni koji je proglašen za najboljeg igrača kola.

Tim 3. kola SC Business lige:

1. Faris Smajić (ZAMM mC/Liga Bez Briga)
2. Jovan Kovačević (Addiko Bank)
3. Mahir Džafo (BH Pošta)
4. Haris Cernica (DDC MLS)
5. Miljan Kuljanin (Javni Servis BiH)
6. Almir Čardaklija (BH Telecom)

Igrač 3. kola SC Business lige:

Almir Čardaklija (BH Telecom)

Lista strijelaca:

1. Armin Imamović – 6 pogodaka (Tržnice Sarajevo)
2. Almir Čardaklija – 5 pogodaka (BH Telecom)
3. Sedin Ljuca – 5 pogodaka (Javni Servis BiH)
4. Elvis Bekan – 3 pogotka (Bosnalijek)
5. Miljan Kuljanin – 3 pogotka (Javni Servis BiH)
6. Enes Salčin – 3 pogotka (Vodovod i Kanalizacija)
7. Fahrudin Korać – 3 pogotka (Bazen Otoka)
8. Adnan Ribić – 3 pogotka (Addiko Bank)
9. Mahir Džafo – 3 pogotka (BH Pošta)
10. Semir Šahmanija – 3 pogotka (Domovi Zdravlja KS)
11. Aleksandar Milinković – 3 pogotka (Addiko Bank)
12. Advan Pozderac – 3 pogotka (DDC MLS)

scsport.ba 

Povezani članci

Back to top button