Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Završena sanacija šest igrališta na Alipašinom Polju: Ekipe LOKOM-a od naredne sedmice na Dobrinji

Završena sanacija šest igrališta na Alipašinom Polju: Ekipe LOKOM-a od naredne sedmice na Dobrinji

Radnici Javnog preduzeća „Lokom“, završili su sanaciju četiri sportska i dva dječija igrališta na Alipašinom Polju, te sportskog igrališta u ulici Franje Kluza u Briješću, a od naredne sedmice radovi će uslijediti i na Dobrinji.

Radovi se izvode u okviru hitne sanacije dječijih i sportskih igrališta, za čiju realizaciju je budžetom Općine Novi Grad izdvojeno 100.000 KM.

„Kada su u pitanju sportska igrališta zamijenjena je uništena ograda, nosači za ogradu, table i koševi, zatim tribine, gdje je bila otuđena željezna konstrukcija, a postavljene su i nove drvene klupe. Na igralištu u ulici Franje Kluza postavljeni su golovi i koševi, a sva željezna konstrukcija je ofarbana. Nakon Alipašinog Polja radovi na sanacija dječijih i sportskih igrališta bit će nastavljeni u naselju Dobrinja, a potom i u ostalim novogradskim naseljima“, izjavio je Ramiz Duraković, direktor JP „Lokom“.

Istakao je da se radi o interventnom djelovanju Općine, da se sva igrališta koja se nalaze na području Novog Grada dovedu u ispravno stanje, nakon čega će biti predata na upravljanje KJKP „Park“, u skladu sa Uredbom Vlade Kantona Sarajevo o uređivanju i održavanju zelenih i rekreativnih površina u KS, koja je donesena 20. maja ove godine.

Prema Uredbi Vlade KS-a Općina će o svom trošku ukloniti neispravne sprave, te u skladu sa finansijskim mogućnostima, izvršiti postavljanje novih sprava i rekvizita u skladu sa važećim standardima, nakon čega će njihovo održavanje preuzeti nadležno komunalno preduzeće.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top