Vi ste ovdje
Home > Sport i zdravlje > Sportske novosti > Završena prva faza takmičenja BH Telecom Malonogometne Fair play lige

Završena prva faza takmičenja BH Telecom Malonogometne Fair play lige

Dominacija Krajine. Grbavica Maytex bolja od Penny Plusa. U nedjelju, 03.01.2016. godine, utakmicama u grupama C i D, kompletirano je peto kolo BH Telecom Malonogometne Fair play lige.

Postignuti su sljedeći rezultati:

Grbavica II Maytex – Penny Plus Vogošća (4: 2), Balmed Dobrinja V : Grbavica I (2:4), Bianco Azzuri – Šip : Džemat Bojnik (1: 11), Krajina : FIN (5:1).

Zadnje kolo u grupama C i D, donijelo je odluku o učesnicima druge faze takmičenja kao i ekipama koje će takmičenje nastaviti u borbi za ostanak.

U prvoj utakmici nedjeljnog rasporeda, sastale su se ekipe Grbavica Maytexa i Penny Plus-a iz grupe D. Utakmica koja je direktno odlučivala o putniku u drugu fazu takmičenja obzirom da su pred zadnje kolo obje ekipe bile bez bodova. Iako je samo otvaranje donijelo prednost za Penny, u nastavku boljom i angažovanijom igrom, Grbavica Maytex je brzo anulirala prednost Pennija te do kraja poluvremena rezultat okrenula u svoju korist. U nastavku je Penny propustio nekoliko prilika da uhvati rezultatski priključak, što im se osvetilo četvrtim golom koji je donio sigurnu prednost za Grbavicu Maytex. Ovom pobjedom Grbavica se plasirala u drugu fazu takmičenja, dok će Penny igrati grupu za opstanak.
U istoj grupi sastale su se ekipe Krajine i FIN-a. Utakmica koja je bila derbi kola i donosila odluku o prvom mjestu. Dosadašnjim igrama i rezultatima, ekipa Krajine je može se reći najveće iznenađenje prvog dijela takmičenja. Odličnim predstavama u dosadašnjim utakmicama i rezultatima u kojima su grupu završili sa 4 pobjede, te su tako sebe promovisali u jednog od favorita takmičenja. Ekipa FIN-a je pružila dobar otpor favorizovanoj ekipi Krajine tako da su na kraju završili na ohrabrujućem 3 mjestu u grupi sa istim brojem bodova kao i drugoplasirani.
U grupi C, u utakmici između Balmeda i Grbavice I, gledali smo dopadljivu i na momente nervoznu utakmicu. Na kraju, bolje se snašla ekipa Grbavice I i sasvim zasluženo pobjedila rezultatom 4:2.

U istoj grupi, Džemat Bojnik je lahko i ubedljivo savladao Bianco Azzure visokim rezultatom. Ovom pobjedom su obezbjedili drugu fazu takmičenja dok će svoju šansu za sljedeću sezonu ekipa Bianco Azura tražiti u grupi za opstanak.
U nastavku se nalaze ekipe i grupe koje će se takmičiti u drugoj fazi takmičenja:

GRUPA AGRUPA BGRUPA CGRUPA D
1.BUĆA POTOK SAPLASTMNK  11. JULI SREBRENICANOVA AMBIENTA-SARAJ POLJEKRAJINA
2.POZITIVA SARIX- ZABRĐESD Nedžarići ZAMM mCGAZI HUSREV- BEGGRBAVICA 1
3.BALMED DOBRINJA 5FINDEMUS DOBRINJAKOVAČI
4.GRBAVICA II MAYTEXDŽEMAT BOJNIKNEDŽARIĆICRNA RIJEKA

Ekipe koje se bore za opstanak u ligi .

GRUPA F
Svitanje – Stari Grad
Caffe Libris Baščaršija
Džemat Bojnik
Penny Plus – Vogošća

 

fairplay.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top