Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Završena obuka za trenere: „Pet stubova roditeljstva“

Završena obuka za trenere: „Pet stubova roditeljstva“

U periodu 20-24. maja 2015. godine, u organiciji Centra za napredne studije, CEI „Nahla“ i Centra za lično i profesionalno usavršavanje održana je obuka za trenere iz oblasti roditeljstva pod nazivom „Pet stubova roditeljstva“

 

Obuka je realizirana u saradnji sa organizacijom iz Velike Britanije Approachable Parenting i trenericom Kathleen Roche-Nagi. Tokom prva dva dana fokus je bio usmjeren na teorijske postavke i prezentaciju programa Five Pillars of Parenting (Pet stubova roditeljstva) namijenjenog roditeljima djece od 0-3 godine i 4-11 godina, te na same vještine koje trenerski posao čine kvalitetnijim. Posljednja dva dana bila su rezervisana za kratke prezentacije polaznika na odabranu temu iz oblasti roditeljstva uz opservacije i sugestije polaznika i trenerice.

Obuka je prvenstveno bila namijenjena osobama koje bi stečena znanja i vještine primjenjivali u praksi, te nastavili sa realizacijom radionica za roditelje na području Balkana. Prvi dio obuke prošlo je dvanaest kandidata. Pred njih je postavljeno nekoliko zadataka potrebnih za nastavak obuke čiji se nastavak očekuje tokom mjeseca augusta tekuće godine. 


IMG_9530Kathleen Roche-Nagi je certificirana trenerica u oblasti predbračne edukacije i roditeljstva iz Velike Britanije i direktorica organizacije “Approachable Parenting” koja okuplja profesionalne edukatore i nudi treninge iz oblasti liderstva, team buildinga, donošenja odluka, rješavanja konflikata, samopouzdanja i asertivnosti. Kao kvalificirana medicinska sestra, primalja, konsultant, trener i nastavnik posjeduje veliko iskustvo u radu sa roditeljima, djecom i porodicama uopće. Kathleen Roche-Nagi stoji iza projekta “Positive About You” u kojem je učestvovalo više 1500 djece u britanskoj regiji West Midlands. Ona je bivša povjerenica fondacije “Right Start Foundation International” i “Muslim Women Helpline”.

cns.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top