Vi ste ovdje
Home > U Fokusu > Završena malonogometna liga „Fair Play“, sezona 2013-2014, u organizaciji udruženja „Svitanje“

Završena malonogometna liga „Fair Play“, sezona 2013-2014, u organizaciji udruženja „Svitanje“

Večeras, 13. 04. 2014. godine, u sportskoj dvorani Ramiz Salčin, na Mojmilu, sviran je posljednji sudijski zvižduk malonogometne lige Fair Play, sezona 2013-2014. Nakon 70 odigranih utakmica, mnogo uzbuđenja i prelijepih golova, te nakon 6 mjeseci takmičenja, dobili smo ovogodišnje šampione i najbolje pojedince Lige.
Današnji program je počeo odigravanjem revijalne utakmice između djece iz dječijeg doma Bjelave.
Nakon toga odigrana je i utakmica za treće mjesto. Ekipa „Dobrinje“ pobjedila je „Buća Potok“ sa 8-2 i tako zasluženo osvojila treće mjesto ovogodišnje malonogometne lige „Fair Play“
Uslijedila su zatim obraćanja ogranizatora, sponzora i gostiju.
Ispred ogranizatora je govorio predsjednik udruženja „Svitanje“, gosp. Ensar Mulaosmanović koji istakao da je ponosan onim što je Udruženje uradilo i kako je ovo projekat koji nosi sa sobom jednu pozitivnu priču. Mulaosmanović se sjetio i nedavne automobilske nesreće u kojoj je život izgubila Hava Dovadžija, te je pozvao nadležne organe da svim legitimnim sredstvima sankcioniraju odgovorne.
Gospodin Semir Efendić načelnik općine Novi Grad- Sarajevo, kao specijalni gost, pozdravio je sve prisutne, te pohvalio organizaciju Lige. Načelnik je izrazio spremnost da i dalje pomaže sve slične projekte koji teže buđenju i izgradnji pozitivnih osobina pojedinaca u društvu. Gospodin Efendić je podvukao izuzetno dobru saradnju sa udruženjem „Svitanje“.
Skupu se obratio i gospodin Sedin Kahriman ispred BH Telecoma kao jednog od glavnih sponzora Lige. Gospodin Kahriman je prenio pozdrave od direktora BH Telecoma. Tako je ova kompanija još jednom pokazala da je vjetar u leđa svim subjektima koji rade za dobrobit bosansko-hercegovačkog društva.
Na kraju, odigrana je i finalna utakmica. Snage su odmjerile ekipe „Studentski dom Nedžarići“ i ekipa „Balmed“. Bolja ekipa, nakon odigranih 40 minuta igre, je bila ekipa „Nedžarića“, koja je slavila visokim rezultatom 8-2, te tako sasvim zasluženo odbranila prošlogodišnju titulu.
Uručene su i medalje i pehari za pobjedničke ekipe i za najbolje pojedince i to:
Najbolji igrač: Edin Mujezinović- SD Nedžarići
Najbolji strijelac: Edin Mujezinović- SD Nedžarići
Najbolji golman: Aldin Jahić- Dobrinja
Naj Fair Play ekipa je proglašena momčad Krajine
Nagrade najboljim ekipama i pojedincima su podijelili: predsjednik udruženja Svitanje- Ensar Mulaosmanović, predsjedavajuća općinskog vijeća Novi Grad, gospođa Edina Gabela, proslavljeni reprezentativac nogometne reprezentacije BiH Muhamed Konjić.
Uručene su i zahvalnice najzaslužnijim, onima koji su dali najveći doprinos da se Liga uopće realizuje i to:
BH Telecomu, Općini Novi Grad- Sarajevo, Lokomu d.o.o itd.
Medijski pokrovitelji ovogodišnje Lige su bili radio BIR i akos.ba

Slike sa događaja možete pogledati ovdje.

 

akos.ba

 

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top