Vijesti iz zemlje

Zavidovići: Održana hafiska dova za Semira Bektaša

U subotu, 08.10.2016., je poslije podne-namaza u džematu Rujnica održana hafiska dova za imama ovog džemata, hafiza Semira Bektaša.

Svečanost su svojim prisustvom uveličale brojne visoke zvanice iz vjerskog i društvenog života, među kojima i muftija zenički, dr. Ejub-ef. Dautović, hafiz Ismet Spahić, izaslanik reisu-l-uleme, Izet-ef. Čamdžić, glavni imam MIZ Zavidovići, prof. dr. Halil Mehtić, dekan IPF-a u Zenici, mnogobrojni hafizi, prijatelji, rodbina i džematlije.

„Allahu smo zahvalni na svim blagodatima, pa tako i na blagodati ovog dana u kojem je upriličena moja svecana hafiska dova. Zahvalan smo Allahu što mi je ucinio roditelje živima pa su ovo doživjeli i dočekali. Hafiska dova je posebno emotivan čin za svakog novog hafiza pa tako i za mene. Čast nam je sto smo ugostili izaslanika reis-u-leme hfz. Ismeta ef Spahića, muftiju zeničkog dr. Ejub ef. Dautovića, dekana IPF-a hfz. dr. Halila Mehtića, mnogobrojne hafize iz Mostara, Tuzle, Zenice, Travnika, Goražda iz Zavidovića. U posebno dinskoj atmosferi smo proveli trenutke hafiske dove. Koristim priliku da se zahvalim svom muhaffizu hfz. dr. Safet ef Husejnoviću na trudu i zalaganju. Hvala i mojoj hanumi Merimi.“, izjavio je hafiz Semir u razgovoru za portal Akos.ba

Hafiz Semir Bektaš je 9. septembra završio s učenjem hatme Komisijom Rijaseta za hifz. Hifz je polagao petnaest dana učeći svaki dan po dva džuza. Osnovnu školu završio je u Zenici, a srednju završava pri Institutu za vjeru Doha-Katar. U džematu Rujnica kao imam radi od 2008. godine. Oženjen je i otac dvoje djece.

Kur’an napamet je počeo učiti nakon stupanja u imamsku službu, a od 13. januara ga je aktivno učio i ponavljao pred muhaffizom Safet ef. Husejnovićem. 

Koristimo ovu priliku da ispred redakcije portala Akos.ba čestitamo hafizu Semiru na ostvarenom uspjehu, uz dovu Svevišnjem da mu podari hajr i bereket i učini istinskim čuvarem Knjige.

Za Akos.ba piše: Nedim Botić

 

Povezani članci

Back to top button