Vi ste ovdje
Home > Duhovnost > Islamske teme > Zapostavljene dimenzije Poslanikovog sunneta – dr. hfz Kenan Musić

Zapostavljene dimenzije Poslanikovog sunneta – dr. hfz Kenan Musić

U SKLOPU PROJEKTA „PROBUDIMO SE“ ODRŽANO JE ŠESTO PREDAVANJE U KOC-u TUŠANJ-SLATINA

U srijedu, 4. marta, u prepunoj džamiji Kulturno-obrazovnog centra Tušanj-Slatina u okviru projekta za mlade održano je predavanje na temu: Zapostavljene dimenzije Poslanikovog Sunneta, a predavač je bio mr. hfz. Kenan-ef. Musić.

Na samom početku programa prisutne je poselamio imam, hfz. Saudin-ef. gobeljić koji je istakao važnost određenja cilja u životu i uspravnog hoda ka njegovom ostvarenju. Pohvalio je prisutne koji su odredivši prioritet u svome životu došli da napoje srca i približe se Allahovoj Milosti. Hafiz je posebnu radost iskazao zbog prisustva poštovanih profesora Behram-begove medrese: Idrisu Memiću, mr. Ševki Sulejmanoviću i Amiru Hodžiću. Također, džematu se obratio i gl. imam, hfz. Ahmed-ef. Huskanović koji se i u ime Medžlisa zahvalio hafizu na dolasku.

Hfz. Kenan je u svome nadahnutom i veoma iskrenom govoru istakao važnost i potrebu oživljavanja zapostavljenih dimenzija Poslanikovog, a.s., Sunneta. Poslanikova praksa koju muslimani u BiH trebaju oživjeti i prožeti u svoj život jesu: noćni namaz, ustajanje iz poštovanja pred članovima porodice, navikavanje djece na rad ističući praksu svih poslanika da od svoje desete godine privređuju za život, a spomenuo je i mnoštvo drugih aspekata koji zavređuju da postanu svakodnevnica vjernikovog života.

Predavanju je prisustvovalo i nekoliko vrijednih tuzlanskih imama. Svojim milozvučnim glasovima odlomke iz Kur'ana i ilahije su učili učenici medrese.

U drugom dijelu programa, prisutni su imali mogućnost da postave pitanja i razgovaraju sa predavačem o datoj temi. Na kraju, predavač je postavio nekoliko pitanja prisutnima, a najuspješnijima u odgovoru dodijeljene su skromne hedije.

Zahvaljujemo se Centru za napredne studije (CNS) iz Sarajeva koji je i ovoga puta podržao realizaciju pomenutog projekta.

Hfz. Zubejda Gobeljić

 {youtube}ntLzMIGSlx0{/youtube}

okc-gradacac.com

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top