Vi ste ovdje
Home > Sport i zdravlje > Sportske novosti > Zamjenik predsjednika Islamske zajednice u J. Americi: Večeras navijam za BiH!

Zamjenik predsjednika Islamske zajednice u J. Americi: Večeras navijam za BiH!

U Brazilu ima 120 džamija gdje svakodnevno molitvu obavlja oko 1.500.000 muslimana iz naše zemlje. Drago nam je što su neki od fudbalskih reprezentativaca BiH juče obavili džuma-namaz u Cuiabi, rekao je Jihad Hammadeh, zamjenik predsjednika Islamske zajednice u Latinskoj Americi

Jihad Hammadeh, zamjenik predsjednika Islamske zajednice u Latinskoj Americi sa saradnicima posjetio je juče Cuiabu, u kojoj živi 400 muslimana, a kako je rekao u razgovoru za Anadolu Agency (AA) večeras će ići i na utakmicu Svjetskog prvenstva u kojoj će u ovom gradu igrati Bosna i Hercegovina i Nigerija.

„Posjetu Cuiabi iskoristit ćemo i kako bi gledali utakmicu BiH i Nigerije. Navijat ćemo iskreno za BiH. Bio sam dva puta u vašoj zemlji, u Zenici i Mostaru. Upoznao sam tamo fine ljude dobrog srca“, rekao je Hammadeh.

Hammadeh je rođen je u Brazilu, a porijeklom je iz Sirije. Kaže da su muslimani u Brazilu veoma dobro organizovani i da su cijenjen faktor u društvu najveće zemlje Latinske Amerike.  

„U Brazilu ima 120 džamija gdje svakodnevno molitvu obavlja oko 1.500.000 muslimana. Ovdje u Cuiabi je 400 musliman. Drago nam je što su neki od fudbalskih reprezentativaca BiH juče obavili džuma-namaz u džamiji u Cuiabi. Bit ćemo večeras uz našu braću. Želimo im od srca da pobijede i plasiraju se u osminu finala Mundijala“, kazao je Hammadeh za Anadolu Agency.

 

ANADOLIJA

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top