Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Zahvalnica Anadolu Agency za doprinos u organizaciji Dana palestinske kulture

Zahvalnica Anadolu Agency za doprinos u organizaciji Dana palestinske kulture

Direktor Centra za balkanske i bliskoistočne studije Mohammed Hamad uručio je danas u Sarajevu zahvalnicu direktoru Regionalnog ureda Anadolu Agency (AA) na BHS jezicima Hakanu Celiku za doprinos u organizaciji manifestacije “Dani palestinske kulture u Bosni i Hercegovini”.

Organizator “Dana palestinske kulture u BiH” bio je Centar za balkanske i bliskoistočne studije, a direktor Mohammed Hamad danas je posjetio ured Anadolu Agency u Sarajevu i tom prilikom o radu agencije te o manifestaciji održanoj od 21. do 24. novembra razgovarao sa direktorom BHS servisa AA Hakanom Celikom. Sastanku je prisustvovao i sekretar Centra za balkanske i bliskoistočne studije Adnan Ljevo te glavni urednik BHS servisa AA Zlatan Kapić.

Na sastanku je razgovarano o saradnji između AA i Centra za balkanske i bliskoistočne studije, a još jednom je ukazano na značaj održavanja “Dana palestinske kulture u BiH”.

Hamad je tom prilikom ponovio kako se manifestacijom prožetom brojnim panelima i izložbama nastoje zbližiti Zapad i Istok, odnosno balkanska regija sa bliskoistočnom.

U četiri dana manifestacije Dani palestinske kulture u BiH upriličene su izložbe, panel diskusije, a prikazani su i dokumentarni filmovi.

Manifestacija je počela otvaranjem izložbe slika “Palestina – priča i boja”, 21. novembra u Sarajevu, a trajala je do 24. novembra.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top