Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz svijeta > Zagreb: Proglašeni pobjednici 25. međunarodnog natjecanja u učenju Kur’ana

Zagreb: Proglašeni pobjednici 25. međunarodnog natjecanja u učenju Kur’ana

Prvo mjesto u kategoriji Hifza cijelog Kur’ana na 25. međunarodnom natjecanju učača Kur’ana osvojio je Mousa Madfaa iz Palestine, u kategoriji Hifza 15 džuzeva djevojčica Samiiro Nor Moalim iz Finske, u kategoriji pet džuzeva prvi je bio Ahmed Alili iz Hrvatske, a u kategoriji Tilaweta Kazem Azar Pira iz Irana.

Večeras su u Zagrebu proglašeni pobjednici 25. međunarodnog natjecanja učača Kur’ana koje je od 27. do 29.09. u prostorijama Islamskog centra u Zagrebu okupilo velik broj mladih hafiza iz brojnih zemalja svijeta, javlja Anadolu Agency (AA).

Međunarodno natjecanje učača Kur’ana ove godine je u Zagrebu okupilo 73 natjecatelja iz 42 države koji su se natjecali u četiri kategorije, a među kojima je stručna komisija, na čelu sa zagrebačkim imamom hafizom Azizom Alilijem, izabrala najbolje dodijelivši im posebne diplome za prva tri mjesta u svakoj od kategorija.

Suorganizator ovog događanja, predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj muftija Aziz Hasanović uoči dodjele diploma je okupljenim vjernicima poručio kako „dušu vjernika ništa ne može osvježiti i upotpuniti kao Kur’an“, dodavši kako je „svaki bereket ondje gdje je Kur’an i oni koji ga uče“.

„Ova trodnevna manifestacija kojoj smo ovdje svjedočili, usred Europe, šalje jasnu poruku: da, mi smo ti muslimani koji se nikoga ovdje ne bojimo osim Boga dragoga; da, mi smo ti muslimani koji promoviramo mir; da, mi smo ti muslimani koji promoviramo suživot; da, mi smo ti muslimani koji želimo dobro Europi“, kazao je, između ostaloga, Hasanović.

Hasanović je poručio da će u europskim zemljama biti bereketa dok je u njima muslimana koji uče Kur’an te da će, ako njih i Kur’ana nestane, nestati i bereketa sa ovog prostora.

„Ponosni smo da smo dio tog bereketa“, zaključio je zagrebački muftija Hasanović i dodao kako je Kur’an za muslimane ustav.

Na natjecanju su sudjelovali učači K’urana iz zemalja regije i brojnih europskih zemalja, iz Kanade, Egipta, Turske, Irana, Omana, Sudana, Jemena, Malezije, Mozambika, itd.

Na završni dio natjecanja danas je u Zagreb stiglo desetak autobusa sa posjetiteljima  iz svih krajeva Bosne i Hercegovine, tako da je Zagrebačka džamija bila prepuna na akšam namazu.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top