Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Za zatvaranje 30 tramvajskih stajališta milion i po maraka

Za zatvaranje 30 tramvajskih stajališta milion i po maraka

U sarajevskim tramvajima mladi slušaju muziku i krate vrijeme do odredišta, a neki ignorišu starije [Amra Frljak]

Uvođenje sistema elektronske naplate karata očekuje se u ovoj godini, kada će biti zatvoreno 30 tramvajskih stajališta. Kako je za “Avaz” kazao prvi čovjek GRAS-a Avdo Vatrić, iz kantonalnog budžeta predviđeno je skoro 1,5 miliona KM, a u toku je izrada glavnog projekta, piše Avaz.

GLAVNI PROJEKT

Već je završen glavni projekt za stajališta “Pofalići” i “Dolac-Malta”. Za početak, bit će zatvoreno osam stanica od Ilidže do Tehničke škole, gdje će biti i videonadzor.

Prva faza obuhvata stajališta Tehnička škola, U niverzitet, Pofalići, , “Socijalno” i “Čengić-Vila” smjer A, a, druga Univerzitet i Skenderija smjer B, zatim “Skenderija” okretnica, “Kasindolska”, “Energoin- vest”, “Avaz”, “Nedžarići”, “Alipašino Polje”, “RTV” i ” Alipašin Most” smjer B.

TREĆA FAZA

Treća faza odnosi se na stanice “Tehnička škola”, “Čengić-Vila” i “Nedžarići” smjer B, “Alipašin Most”, “RTV”, “Alipašino Polje” i “Nedžarići” smjer A i okretnice “Željeznička stanica”, “Nedžarići” i “Čengić-Vila”, a četvrta “Energoinvest”, “Kasindolska”, “Drvenija”, “Latinska ćuprija” i “Vijećnica” smjer A.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top