Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Za Kurban-bajram u BiH sunčano vrijeme s temperaturama do 31 stepena

Za Kurban-bajram u BiH sunčano vrijeme s temperaturama do 31 stepena

“U ponedjeljak će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano uz umjerenu oblačnost. Poslije podne su mogući pljuskovi i grmljavina  na jugu i istoku Hercegovine. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 10 i 15, na jugu zemlje od 18 do 23 stepena Celzijusa. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 25 i 31 stepen”, istakli su iz FHMZBiH.

Nakon kišnih i hladnih dana u ponedjeljak, 12. septembra, kada muslimani obilježavaju prvi dan Kurban-bajrama preovladavat će sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost, navedeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH (FHMZBiH), prenosi Anadolu Agency (AA).

“U ponedjeljak će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano uz umjerenu oblačnost. Poslije podne su mogući pljuskovi i grmljavina  na jugu i istoku Hercegovine. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 10 i 15, na jugu zemlje od 18 do 23 stepena Celzijusa. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 25 i 31 stepen”, istakli su iz FHMZBiH.

Danas će preovladavati pretežno oblačno vrijeme. U drugoj polovini dana sa lokalnim pljuskovima. Grmljavina je moguća u Hercegovini i istočnim područjima Bosne. Najviša dnevna temperatura zraka između 21 i 28 stepeni.

Prvog dana vikenda u BiH će preovladavati pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa pljuskovima od sredine dana prema poslijepodnevnim satima.

Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 10 i 15, na jugu zemlje od 17 do 21 stepen, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 23 i 28 stepena Celzijusa.

Slično vrijeme se očekuje i drugog dana vikenda – pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa pljuskovima od sredine dana prema poslije podnevnim satima.

Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 10 i 15, na jugu zemlje od 17 do 21 stepen. Najviša dnevna temperatura zraka između 23 i 29 stepeni.

U utorak u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu naoblaku sa temperaturama i do 31 stepena Celzijusa.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top